Proiectul de lege initiat de senatorul Cristian Resmeritã, prin care se reduce vârsta de pensionare cu 2 ani a ajuns la Camera Deputatilor

Initiativa legislativã a senatorului Cristian Resmeritã cu privire la reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani  pentru toti locuitorii Vãii Jiului a ajuns la Camera Deputatilor.
Practic initiativa, senatorului PSD de Valea Jiului Cristian Resmeritã completeze un articol al Legii 263/ 2010 privind sistemul de pensii  publice, în sensul introducerii localitãtilor din Valea Jiului, astfel încât locuitorii acestora sã poatã beneficia de pensionarea anticipatã cu 2 ani, fãrã a suporta penalitãtile aferente.
Propunerea  legislativã vizeazã doar persoanele care au locuit cel putin 30 de ani în Valea Jiului – Petrosani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa si Uricani – precum si persoanele care au desfãsurat activitãti în zona mentionatã timp de minimum 30 de ani consecutiv. Initiativa legislativã este justificatã si de faptul cã  persoanele care au lucrat efectiv în exploatatiile miniere, au fost expusi ani la rând noxelor si pulberilor cu efect nociv asupra organismului, iar acest lucru le-a scãzut semnificativ speranta de viata.
„Doresc sã anunt populatia Vãii Jiului, cã proiectul meu legislativ privind reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani pentru toatã populatia Vãii Jiului a ajuns la Camera Deputatilor.  Fac un apel la toti colegii deputati, indiferent de culoarea politicã sã sprijine aceastã initiativã legislativã, care este beneficã tuturor locuitorilor Vãii Jiului”, declarã senatorul Cristian Resmeritã.

Un comentariu la „Proiectul de lege initiat de senatorul Cristian Resmeritã, prin care se reduce vârsta de pensionare cu 2 ani a ajuns la Camera Deputatilor

  • 17 februarie 2020 la 19:33
    Permalink

    Daca se va amana adoptarea Legii dupa alegerile parlamentare din toamna atunci cu siguranta nu se va mai adopta .

Comentariile sunt închise.