Legea prin care stagiul de cotizare scade la 15 ani pentru persoanele care lucreazã la exploatãrile miniere aflate pe închidere îsi face efectul. Primele decizii pe „Legea RESMERITÔ au fost emise în aceastã perioadã.
Mã bucurã foarte mult faptul cã aceastã lege denumitã de oamenii Vãii Jiului „Legea RESMERITÔ îsi produce primele efecte. Doresc sã anunt populatia Vãii Jiului, cã  actualul Guvern PNL a fãcut tot ceea ce era posibil, pentru ca aceastã lege Sà NU INTRE ÎN VIGOARE, însã este bine când totul se terminã cu bine. Pentru a dovedi cã aceastã lege functioneazã,  anexez o DECIZIE PRIVIND ACORDAREA PENSIEI PENTRU LIMITà DE VÂRSTà a unui ORTAC, care a iesit la pensie având VÂRSTA DE 53 de ani si VECHIME ÎN GRUPA I – 15 ANI, 8 luni si 4 zile”, declarã senatorul Cristian Resmeritã.

Reamintim cã, Legea prevede ca angajatii din sectorul minier sã poatã beneficia de reducerea stagiului minim de  cotizare necesar iesirii la pensie, de la 20 de ani la 15 ani, în conditiile în care exploatãrile miniere se închid ca urmare a întelegerii dintre statul român si Comisia Europeanã.
„Este o lege pe care am initiat-o pentru cã am dorit sã ajutãm oamenii, cã acum se vorbeste foarte mult de închiderea minelor. Prin aceastã initiativã  legislativã, am scãzut stagiul de cotizare, de la 20 de ani, la 15 ani, pentru cei care lucreazã în exploatãrile miniere care se închid, conform întelegerilor cu comunitatea europeanã.Toti angajatii vor putea sã iasã la pensie beneficiind de pensie normalã, pe Legea 155, fãrã penalizare, cumulând 45 de ani – vârsta minimã si 15 ani – stagiul de cotizare complet. Este o chestiune care se  modificã dupã zeci de ani . Impactul financiar va fi de câteva milioane de lei pe lunã, în momentul în care toti vor beneficia de aceste prevederi, dar important este ca oamenii sã nu rãmânã pe drumuri, cã se închid minele. Vârsta  minimã rãmâne 45 de ani, dar  sunt oameni care, fie s-au angajat mai târziu, fie sunt femei care nu au grupã de muncã”, mai spune senatorul Cristian Resmeritã