„Legea RESMERITÔ functioneazã!

Legea prin care stagiul de cotizare scade la 15 ani pentru persoanele care lucreazã la exploatãrile miniere aflate pe închidere îsi face efectul. Primele decizii pe „Legea RESMERITÔ au fost emise în aceastã perioadã.
Mã bucurã foarte mult faptul cã aceastã lege denumitã de oamenii Vãii Jiului „Legea RESMERITÔ îsi produce primele efecte. Doresc sã anunt populatia Vãii Jiului, cã  actualul Guvern PNL a fãcut tot ceea ce era posibil, pentru ca aceastã lege Sà NU INTRE ÎN VIGOARE, însã este bine când totul se terminã cu bine. Pentru a dovedi cã aceastã lege functioneazã,  anexez o DECIZIE PRIVIND ACORDAREA PENSIEI PENTRU LIMITà DE VÂRSTà a unui ORTAC, care a iesit la pensie având VÂRSTA DE 53 de ani si VECHIME ÎN GRUPA I – 15 ANI, 8 luni si 4 zile”, declarã senatorul Cristian Resmeritã.

Reamintim cã, Legea prevede ca angajatii din sectorul minier sã poatã beneficia de reducerea stagiului minim de  cotizare necesar iesirii la pensie, de la 20 de ani la 15 ani, în conditiile în care exploatãrile miniere se închid ca urmare a întelegerii dintre statul român si Comisia Europeanã.
„Este o lege pe care am initiat-o pentru cã am dorit sã ajutãm oamenii, cã acum se vorbeste foarte mult de închiderea minelor. Prin aceastã initiativã  legislativã, am scãzut stagiul de cotizare, de la 20 de ani, la 15 ani, pentru cei care lucreazã în exploatãrile miniere care se închid, conform întelegerilor cu comunitatea europeanã.Toti angajatii vor putea sã iasã la pensie beneficiind de pensie normalã, pe Legea 155, fãrã penalizare, cumulând 45 de ani – vârsta minimã si 15 ani – stagiul de cotizare complet. Este o chestiune care se  modificã dupã zeci de ani . Impactul financiar va fi de câteva milioane de lei pe lunã, în momentul în care toti vor beneficia de aceste prevederi, dar important este ca oamenii sã nu rãmânã pe drumuri, cã se închid minele. Vârsta  minimã rãmâne 45 de ani, dar  sunt oameni care, fie s-au angajat mai târziu, fie sunt femei care nu au grupã de muncã”, mai spune senatorul Cristian Resmeritã

6 comentarii la „„Legea RESMERITÔ functioneazã!

 • 13 februarie 2020 la 20:16
  Permalink

  campanie electorala

 • 13 februarie 2020 la 20:24
  Permalink

  In noua Lege a Pensiilor care va intra in vigoare la 1 Septembrie 2021 mineri care vor iesi la pensie dupa acesta data vor lua PENSIE mai MICA ca nu se va mai imparti la 20 ci la 25 . PSD a facut acesta LEGE care defavorizeaza MINERII si alti din grupa 1 .

 • 13 februarie 2020 la 20:26
  Permalink

  ha, ha, ha. asta ne crede prosti pe toti. asa este, guvernul liberal a pus numai frane(vezi HG-ul cu venituri de completare) iar PSD – ul a facut totul pentru a intra in vigoare HG-ul mai sus amintit. nu-ti este rusine mai profitorule. inteleg politica dar nu chiar asa,

 • 14 februarie 2020 la 07:59
  Permalink

  Abureala….nu a iesit nimeni cu 15 ani vechime . Decizia de mai sus e foarte clara , omul mai are 11 ani in gr . II . iN ACEASTA SITUATIE SUNT MULTI CARE AU LUCRAT 10-15 ANI LA PREPARATIE SI 15-16 ANI LA MINA . Asta nu inseamna ca cineva a iesit DOAR cu 15 ani vechime la pensie . Ma mir ca nu s-a sesizat cel care a scris articolul .

 • 14 februarie 2020 la 08:42
  Permalink

  Daca mai ramame senator,va face o lege care va da dreptul sa iasa la pensie toti cei care depun o cerere de angajare la mina si care se pot pensiona imediat dupa ce se inregistreaza cererea,adica a doua zi.

 • 14 februarie 2020 la 12:22
  Permalink

  poi, n-avea cum sa se sezizeze, ca asa a primit articolul si nu are voie sa-l modifice, ca altfel nu mai plateste fratele primar publicitate la ziar.
  are omu’ peste 25 de ani lucrati + armata 1 an si … restu zile.

Comentariile sunt închise.