Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, anunță măsuri dure și două alternative

Angajații Spitalului Județean de Urgență din Deva au două variante. Așa le-a recomandat președintele CJHunedoara, Laurențiu Nistor, după ce a mers incognito, seara, în sala de așteptare a spitalului. O analiză atentă a fost demarată în secția de primiri urgențe, unde s-a observat clar că oamenii sunt lăsați să aștepte ore bune, fără să fie consultați.

Să plece sau să se poarte frumos. Asta le-a spus Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara celor de la spitalul din Deva subordonat forului județean. Nu este posibilă o astfel de situație și, chiar dacă cei de la Consiliul Județean Hunedoara sunt conștienți că nu este un caz singular, cei care s-au purtat urât sunt acum sunt anchetați.
„M-am pus și eu pe un scaun și am stat vreo 30 de minute fără să vină nimeni să mă întrebe. Cred că este o situație destul de neplăcută și pentru mine, ca președinte al CJH și, în special pentru conducerea unității”, a spus Laurențiu Nistor, președintele CJH.
Președintele Consiliului Județean a vrut să se convingă cum nimeni nu le acordă atenție pacienților, cum aceștia sunt ignorați și a trăit pe propria-i piele acest tratament la spital. Așa că acum a dispus în consecință.
„Sper că a fost o lecție pentru ei. De fapt le-am și spus foarte calm și politicos. Dragii mei, aveți doar două posibilități: 1- să vă schimbați atitudinea față de pacienții care vin la urgență, sau 2 – să plecați, dacă nu vă convine locul unde lucrați”, a replicat Laurențiu Nistor. Nu este singurul spital la care se petrec astfel de scene, iar oamenii stau cu orele, din diverse motive. Așa că acum, măcar în cazul celor de la Deva, vor fi sancțiuni dure. „I-am spus managerului unității să ia măsurile cele mai drastice cu angajații care nu respectă pacienții, care nu își fac datoria și care le vorbesc oamenilor obraznic”, a mai adăugat Laurențiu Nistor, președintele CJH. „Conducerea Spitalului va lua măsurile cele mai dure cu cei care nu doresc să își facă datoria. Nimeni nu le cere absolut nimic în plus, decât să își facă treaba, iar pacienții să fie respectați”, a adăugat și Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara. În aceste zile are loc o anchetă internă la spitalul din Deva, iar în câteva zile va fi făcut un raport cu măsurile ce se impun.
Diana Mitrache