Iepurașul aduce cadouri, ghete noi și excursii, la Salvați Copiii

Cadouri, dulciuri și ghetuțe noi. Asta primesc copiii din Petrila, care au găsit la Salvați Copiii gura lor de oxigen. Și, așa cum spun pedagogii de aici, copii care nu plecau mai departe de Cap de linie Petrila, ajung acum în excursii, de Paște.
Voluntari, pedagogi și mulți oameni de bine au făcut posibil un vis al fiecăruia dintre cei aproape 200 de copii pentru care la Salvați Copiii este casa lor. Masa de Paști le va fi asigurată, pentru că fiecare familie va primi pachete cu alimente, iar la copii vine deja Iepurașul.
„Ne înnoim. Primește toată lumea papuci, de la mic la mare. Sunt 100 de copii pe centrul de zi și 65 de pe programul Creștem împreună. Deja i-am împărțit, că uneori, le mai schimbăm perechile, ca să se potrivească. Următorul pachet va fi cu dulciuri și hăinuțe noi. Vor fi iepurași de ciocolată, ouă de coicolată. Apoi produse alimentare pentru părinții lor”, a spus Dana Mariciuc, pedagog social la Salvați Copiii.
Iar activitățile de la centru nu se opresc. Copiii vor merge în două excursii din care vor veni mai fericiți.
„În prima zi de vacanță, pe 15 aprilie, avem programată o excursie la Sibiu, în Valea Zânelor, la castelul de lut. Luni și marți vom confecționa la centru obiecte pascale și vor primi pachetele cu dulciuri. Iar săptămâna după Paști, facem activități la centru, pentru că ne facem temele de vacanță, iar pe 29 este programată o excursie la Sibișel, în lumea dinozaurilor. Cât este de important acest centru pentru ei? Dacă nu am fi noi, copiii ar merge de Paști cel mult până jos în Petrila, iar excursiile, pentru ei, sunt extraordinare”, a mai adăugat pedagogul Mihaela Viziteu.
Așa că, la Salvați Copiii iepurașul va fi din nou darnic. Toată lumea va avea pantofi noi, hăinuțe noi, duciuri și va merge în excursii.
Diana Mitrache