Ploile aduc inundații și posibile restricții pe drumuri

Gospodării inundate, un drum județean blocat, barajul de la Mihăileni supravegheat și câteva drumuri ar putea fi restricționate. Toate din cauza codului portocaliu de inundații, care a afectat județul nostru. Drumarii își rezervă dreptul de a opri circulația, dacă se înregistrează probleme. Ploile se opresc abia sâmbătă, dar în Valea Jiului a plouat cu 70 până la 100 litri pe metru pătrat.

În urma ploilor torențiale, 25 de pompierii de la Petroșani, Petrila și Lupeni au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

În localitatea Lupeni a fost inundată o curte ca urmare a refulării unei canalizări. În municipiul Petroșani au fost afectate 6 curți și 2 pivnițe situate pe străzile Dacia și Aradului.În localitatea Cimpa a fost afectată o curte și doar intervenția pompierilor a făcut ca un grajd cu animale să nu fie și el inundat. În plus, în localitatea Aninoasa au fost inundate 2 curți și o locuință, situate pe strada Libertății.

Totodată pompierii au redat circulația pe drumul județean ce urcă la Straja, acolo unde un arbore a căzut pe drum și a blocat artera rutieră total.

ANM a emis avertizare de cod portocaliu, așa că mai sunt așteptate precipitaţii abundente șiviscol puternic la altitudini de peste 1700 m;

Având în vedere că urmează minivacanța de Ziua Unirii Principatelor Române, iar stațiunile montane au un grad mare de ocupare, drumarii fac apel la toți conducătorii auto să aibă mașinile echipate corespunzător (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante) și să evite plecarea la drum după lăsarea întunericului.

În plus, tot drumarii au precizat că este posibil sa fie luată inclusiv decizia de a se restricționa circulația rutieră pe anumite sectoare de drum în cazul în care nu se pot asigura condiții de circulație în siguranță.

Diana Mitrache

Sursa foto ISU Hunedoara