O gospodărie inundată la Aninoasa. Jiul a crescut mai bine de jumate de metru

O gospodărie din Aninoasa a fost inundată, din cauza debitului crescut al Jiului. A plouat torențial și, în zona de vest a Văii Jiului s-au înregistrat precipitații de peste 100l/mp. Așa că toate apele s-au umflat.
Apa a intrat în pivnița unei case situată în orașul Aninoasa, după ce apele Jiului au crescut semnificativ. Este un caz izolat, deși a plouat mult, iar
pompierii au intervenit imediat.
„Printr-un apel la 112,
pompierii au fost solicitați să intervină la o gospodărie din Aninoasa, pentru evacuarea apei strânse în pivnița casei. Echipajul de pompieri sosit la locul solicitării a constatat că pivnița a fost inundată din cauza cofigurației terenului, a scurgerilor de pe versanți și a colmatării rețelei de canalizare. Pompierii militari au intervenit pentru remedierea situației cu două motopompe. Cazul acesta este unul izolat, nefiind alte probleme în zona respectrivă”, a spus Roxana Mateuț, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.
Cei care gestionează sistemul hidrotehnic al apelor Jiului spun că a plouat foarte mult și chiar și nivelul apei în barajul de la Valea de Pești a crescut. „În ultimele 24 de ore a plouat în jur de 100l/mp în zona Câmpu lui Neag. Acolo s-au înregistrat cele mai mari cantități de precipitații din Valea Jiului. Nivelul Jiului de Vest a crescut cu 60-70 cm. Nu sunt inundații, nu s-a atins nicio cotă de inundații, iar barajul de la Valea de Pești a ajuns la cota normală de retenție”, a adăugat și Sorin Corici, șeful Sistemului Hidrotehnic Ape Jiu.
Specialiștii spun că va mai ploua până sâmbătă inclusiv.
Și, dacă în zona de vest a
Văii Jiului s-au înregistrat 100 l/mp, pe zona de est nu a
plouat cu mai mult de 60 l/mp în 24 de ore.
Diana Mitrache