Actualitate

Plescan ajunge la Judecãtoria Petrosani

Tânãrul de 26 de ani, din Petrosani, cercetat penal pentru cã a agresat un politist pe o terasã din centrul localitãtii, a cerut revocarea arestului preventiv.

Daniel Ovidiu Plescan a fãcut o solicitare pentru revocarea arestului preventiv care urmeazã sã fie analizatã la Judecãtoria Petrosani, instantã care a respins cererea procurorilor de arestare preventivã si a decis cã tânãrul poate fi cercetat penal sub control judiciar. Plescan a fost trimis dupã gratii de cãtre judecãtorii Tribunalului Hunedoara în urma contestatiei fãcutã de procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani. Cererea de revocare a arestului preventiv ar urma sã fie solutionatã astãzi-luni, când la instantã va ajunge si Plescan. Anchetatorii îl cerceteazã pentru cã a lovit un politist aflat pe o terasã din Petrosani, în urma unui conflict spontan. Tânãrul a sustinut în apãrarea sa cã nu l-a lovit pe omul legii. Cert este cã politistul a ajuns la Spitalul de Urgentã Petrosani, dupã altercatie, unde a primit îngrijiri medicale, însã nu a rãmas internat. Nu doar Plescan este cercetat în acest dosar ci si un alt individ care se afla la masã cu fiul fostului consilier judetean si care a avut implicare în scandal. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere aflate în zona centrului civic, iar imaginile au intrat în posesia anchetatorilor.

Acestea, chiar dacã nu sunt de cea mai bunã calitate, surprind momentul agresiunii. Politistii si procurorii din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani vor trebui sã stabileascã cu exactitate participarea fiecãreia dintre pãrti la scandalul care a terifiat locuitorii municipiului.

Maximilian Gânju