Petre Nica vizavi de americanii de la CEH: ”Nu va veni niciun american”

7Vânzarea Complexului Energetic Hunedoara unor americani reprezintã un tel rupt din filmele americane. Asta declarã presedintele Sindicatului Muntele Petre Nica, sindicat reprezentativ la nivelul Societãtii Nationale a Huilei Petrosani.

Declaratia liderului de sindicat vine dupã ce deputatul PSD, Cristian Resmeritã a declarat cã o societate din America este interesatã sã cumpere Complexul Energetic Hunedoara.

„As  sugera celor care vor sã ne vândã sã gãseascã solutii la nivel de România de a pãstra acest complex energetic în sânul statului român pentru cã vânzarea lui oricãrei firme indiferent cã este americanã, cehã, polonezã va genera someri, pentru cã nimeni nu va putea sã facã peste noapte din acest Complex Energetic un complex care sã fie sustenabil pe piata de energie”, a spus Petre Nica.

Nica a mai precizat cã americanii sunt intersesati, de regulã, de centrale atomo-nucleare, nu de complexe energetice.

„Se vorbea cã o firmã americanã intentioneazã sã cumpere companii energetice  pe bazã de cãrbune din România.  Oricine doreste sã citeascã, ceea ce este public la nivel european, poate vedea cã America se intereseazã de productia de energie electricã pe bazã atomo-nuclearã. Este foarte cunoscut faptul cã o centralã atomo nuclearã din Cehia este curtatã de firme americane  si rusesti pentru construirea a nouã doi reactoare. Nu va veni niciun american. Dacã o firmã americanã  va cumpãra Complexul Energetic Hunedoara, eu îmi dau demisia din orice  functie care reprezintã oameni sau salariati. Este o poveste frumoasã care ne place pentru cã visul oricãrui om este de a ajunge în America si cred cã sub aceastã egidã ne-am gândit cã ar sta foarte bine sã aducem în discutii o firmã americanã”, a mai spus presedintele Sindicatului Muntele.

Potrivit liderului de sindicat, oamenii politici ar trebui sã îsi uneascã fortele atât între ei cât si cu reprezentantii din Valea Jiului pentru a dezvolta un cadru propice pentru continuarea activitãtii în mineritul din Valea Jiului. Mai mult, acesta i-a propus ministrului delegat pe probleme de energie Constantin Nitã o dezbatere pe tema ”Valea Jiului are nevoie de decizii, nu de analize”.

Monika BACIU

4 comentarii la „Petre Nica vizavi de americanii de la CEH: ”Nu va veni niciun american”

 • 8 aprilie 2013 la 09:35
  Permalink

  cu asa lideri de sindicat ,cu asa politicieni nu mai avem nici o speranta ca nu se vor inchide toate minele din valea jiului
  Suntem terminati oameni buni !
  Sa le mai dam o sansa acestor oameni ca le vor pasa de noi ?

 • 8 aprilie 2013 la 12:01
  Permalink

  UITE CINE VORBESTE ! GROPARUL MINERITULUI BEBE NICA !CARE NU A FACUT ALCEVA DECAT SA JEFUIASCA CAT A PUTUT MINERII SI SA FENTEZE MINA ,MARELE SPECIALIST IN PIERDEREA DREPTURILOR MINERILOR ,NU-TI MAI DA TU CU PAREREA CA NU TE MAI BAGA IN SEAMA NICI DRACU DUPA CAT RAU AI FACUT MINERILOR !PLEACA LA PENSIE PANA NU
  TE SCOT MINERII IN SUTURI!

 • 8 aprilie 2013 la 20:12
  Permalink

  80% din privatizarile facute in Romania sau soldat cu esecuri (inchideri si demolari).Sa se privatizeze CEH doar 15% asa cum se privatizeaza CEO din Gorj a lui Victor Ponta.

 • 16 aprilie 2013 la 23:47
  Permalink

  Dute in pensie ca subteranul nu iti place si iai si pe alti gen Cimpeanu,Mesarosi,…..

Comentariile sunt închise.