Dincolo de cuvinte / Nevoia de un „suflu nou” a schimbat ierarhia din PNL Petrosani

SAMSUNGSchimbãrile din interiorul Organizatiei Municipale PNL Petrosani au fost determinate si de nemultumirile existente, dincolo de cuvintele frumoase, diplomatice, care se spun la suprafatã.

Presedintele PNL Hunedoara, Mircea Molot, recunoaste cã este loc si de mai bine, iar fostul presedinte Alin Simota se zgârcit în declaratii când vine vorba despre motivele reale care l-au determinat sã demisioneze din functie.

Este bine, dar parcã ar fi loc si de mai bine. Cam aceasta este situatia în PNL Petrosani, organizatie care nu de mult a rãmas fãrã presedinte, dupã ce Alin Simota a decis sã demisioneze din aceastã posturã. A invocat motive pur personale si, cum demisia este un act unilateral de vointã, conducerea judeteanã a partidului a luat act de renuntarea la functie si a numit un presedinte interimar. Alin Simota a rãmas în echipa de conducere, dar dincolo de cuvintele diplomatice spuse în public se simt si nemultumirile. Practic, PNL Petrosani s-a remarcat mai ales în ocazii festive, prin actiuni de stradã, si mai putin prin luãri de pozitie, de exemplu, în legãturã cu chestiuni arzãtoare la ordinea zilei, ori altfel de manifestãri politice. Presedintele PNL Hunedoara, Mircea Ioan Molot, spune cã în linii mari e multumit, dar cã „este loc si de mai bine”. Ce îl nemultumeste, rãmâne un mister, pentru cã, spune el, rufele se spalã în interior. „Ca sã poatã organiza actiuni în stradã, ea trebuie sã functioneze. Dacã o organizatie este moartã, nu poate învia cu ocazia actiunilor de 1 Martie, 8 Martie, Crãciun, Pasti, etc. (…) Important este sã nu facã actiuni sincopate. Sã folosesti orice motiv sã iesi în stradã, sã fii vãzut. (…) Este loc si de mai bine. Nu fac acum o analizã a unei organizatii în presã si nu o sã fac chestiunea asta niciodatã. Analiza o fac aici, între patru pereti. Dacã a fost sã ne spãlãm rufele ni le-am spãlat în interior”, a declarat Molot. El este de pãrere cã, pânã la urmã electoratul nu o sã fie foarte interesat de ce este sau nu mai este un presedinte de organizatie si cã numele unei organizatii nu se leagã neapãrat de personalitatea care este în vârful piramidei într-o anumitã perioadã. „Este greu, este tragic, dacã s-ar întâmpla acest lucru. Un partid este reprezentat de toti membrii pe care îi are”, mai spune liderul PNL Hunedoara.

„Antrenorul” s-a retras

8_1Pe de altã parte, ex-presedintele PNL Perosani, Alin Simota, care este si presedintele echipei Jiul Petrosani, dã un exemplu chiar din fotbal. „Organizatia trebuie sã fie vie, trebuie sã functioneze si, din când în când mai trebuie câte o schimbare, sã vinã un suflu nou. (…) Eu cred cã ne-am miscat destul de bine si am crescut periodic, dar eu cred cã se putea mult mai bine. De aceea am ajuns la concluzia cã este nevoie de un suflu nou. Asa este si în sport, când echipa ajunge la un plafon de formã, este nevoie de altceva, ba sã schimbi antrenorul, ba sã faci o revigorare în lot, pentru ca performantele sã creascã”, sustine Simota.

Pe de altã parte, sunt informatii conform cãrora disensiunile dintre fosta conducere a PNL Petrosani si liderii judeteni ai partidului ar fi mai vechi si ar avea legãturã inclusiv cu intentia, în unele cazuri deja materializatã, de a aduce direct în fruntea partidului noi membri proveniti de la alte formatiuni politice.

Carmen Cosman