Invatamant

Peste 700 de contestatii dupã rezultatele de la BAC

Peste 700 de contestatii au fost înregistrate la nivelul judetului Hunedoara, dupã afisarea rezultatelor la examenul de bacalaureat. Cele mai multe dintre acestea, si anume peste 300 au fost la limba si literatura românã.

“Din totalul celor 44.399 de contestatii, cele mai multe vizeazã lucrãri la proba scrisã de Limba si literatura românã: 18.466. La proba obligatorie a profilului au fost înregistrate 13.430 de contestatii, iar la proba la alegere a profilulului si specializãrii, 12.032 de contestatii. Pentru proba scrisã la Limba si literatura maternã au fost depuse 471 de contestatii. În medie, au fost contestate 11% din totalul lucrãrilor elaborate la aceste probe”, aratã reprezentantii Ministerului Educatiei.

Ministerul Educatiei anuntã cã, la nivel national, numãrul contestatiilor depuse este de ordinul zecilor de mii. 44.399 de contestatii au fost depuse dupã afisarea primelor rezultate obtinute de candidatii prezenti la probele scrise ale examenului national de Bacalaureat 2016 din sesiunea iunie – iulie. În ceea ce priveste judetul Hunedoara, aici numãrul celor care au contestat notele obtinute la examenul maturitãtii este de peste 700. mai exact, 755 de contestatii au fost depuse în judet, cele mai multe, peste 300 fiind la limba si literatura românã. Absolventii de liceu vor afla notele finale în data de 16 iulie.

Monika BACIU