Panouri fotovoltaice pe amplasamentul fostei gropi de gunoi de la Lupeni

A dministrația locală de la Lupeni și-a propus să realizeze un parc fotovoltaic la intrarea în municipiul Lupeni. Acesta ar urma să fie amplasat pe o suprafață de patru hectare, urmând să alimenteze cu energie electrică și noul cartier care se va realiza în aceeași zonă.

”Pregătim anumite suprafețe mari pe care le avem pentru a putea să punem panouri fotovoltaice. Se va deschide curând o astfel de linie de finanțare, ca administrația publică locală să poată accesa fonduri europene pentru a încasa niște bani. Intri în sistem, intri în circuit. Să reușim să ne plătim noi ceea ce avem, și anume iluminatul public, consumul de la școli, spital, de la diferite instituții și, pe lângă
aceasta, să avem și o anumită sumă de bani care să ne intre în plus de la panouri.
Suntem destul de avansați cu acest proiect. Am luat consultantul pentru acest lucru. Vom scoate la licitație pe amplasamentul fostei gropi de gunoi, acolo avem o suprafață de 4 hectare. Am vorbit cu cei de la Garda de Mediu București și avem voie să punem un anumit tip de panouri, fiindcă amplasamentul are un anumit tip de membrană”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
În plus, în acest fel, edilii își propun să reducă și facturile la energia electrică.
Monika BACIU