Căldura va fi o problemă la Aninoasa

C heltuielile sunt uriașe, facturile au crescut, iar primarul orașului Aninoasa își pune serios problema funcționării în această iarnă. De altfel, acest oraș este primul din România care a fost în
insolvență și cu greu a fost repus pe linia de plutire.

În Aninoasa, iarna se va simți acut și primarul Nicolae Dunca speră să îi ajungă banii să încălzească unitățile școlare și cele ce țin de administrație, iar sărbătorile de Crăciun nu le promite nici acum luminate, în acest oraș. „Iluminatul de Crăciun nu va fi, dar noi, nici până acum, nu l-am avut diversificat. Din lipsă de fonduri, ne-am limitat la ce aveam, dar cu căldura va fi o problemă. Sper să putem asigura confortul în instituțiile publice, iluminatul public va fi făcut cu economie, ca să ne putem încadra în bugetul alocat și sper ca să facem cumva să trecem peste iarna asta, care se anunță destul de grea”, a declarat Nicolae Dunca, primarul orașului Aninoasa.
Orașul supraviețuiește și acum cu greu și eforturile autorităților nu au reușit să îl repună pe o linie viabilîă. Nu se poate vorbi despre nimic ce s-ar fi pus în locul minei, nimeni nu a deschis aici vreo afacere, iar asta după ce mina, motorul acestui loc, a fost închisă în 17 aprilie 2006.
Diana Mitrache