Nici închiderea minelor nu este profitabilã

Nici închiderea minelor din tarã nu mai aduce profit companiilor de profil. În Ronânia unitãtile miniere se închid rând pe rând, din lipsã de competitivitate.  Nici societãtile care se ocupã de închiderea si ecologizarea lor nu mai au profit, ba din contrã raporteazã pierderi.
Compania condusã de Stamin Purcaru, presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara a raportat pierderi de 1,5 milioane de lei. Conversmin este societatea care se ocupã de închiderea si ecologizarea unitãtilor miniere.
Potrivit raportãrilor, pe primele nouã luni ale acestui an, compania a avut pierderi de 1,5 milioane de lei. Conform acelorasi date, societatea a avut lucrãri de 33,5 milioane de lei de la începutul anului si pânã în septembrie. Ministrul Economiei, Gheorghe Simon, a avut discutii cu conducerea Conversmin pe marginea unor chestiuni legate de finantarea activitãtilor de închidere si ecologizare a minelor.
“Conducerea companiei a explicat pierderile curente ale companiei, de peste 1,5 mil.lei (la 30 septembrie 2017) în contextul reducerii de trei ori a sumelor alocate de la bugetul de stat, în ultimii cinci ani. Conversmin a realizat lucrãri si servicii în valoare de 33,5 mil.lei în primele trei trimestre ale anului curent. Compania mai are de decontat 3,3 mil.lei pentru perioada de referintã si are nevoie de încã 16 mil. lei pentru finalizarea programelor sale, în ultimul trimestru din 2017”, aratã informarea Ministerului Economiei.
Ministrul Simon a atentionat conducerea Conversmin asupra modului în care gestioneazã riscul de accidente ecologice la iazurile de decantare monitorizate de companie, în special în zonele frontaliere.
Compania care se ocupã de închiderea si ecologizarea minelor este condusã de Stamin Purcaru, fost director general al CNH, si actualmente presedinte al Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara.
Monika BACIU

8 comentarii la „Nici închiderea minelor nu este profitabilã

 • 9 noiembrie 2017 la 19:03
  Permalink

  Bun menejer. Peste tot lasa datorii. Numa bun pentru CEH.

 • 9 noiembrie 2017 la 20:19
  Permalink

  Daca s-ar face investitiile promise la EM Livezeni si EM Vulcan atunci ar fi rentabila huila din valea jiului .

 • 9 noiembrie 2017 la 21:27
  Permalink

  Ne mutam dintr-un loc in altul si furam cat vrem… de la stat binenteles…oricum nu intereseaza pe nimeni.
  Succesuri…

 • 10 noiembrie 2017 la 08:02
  Permalink

  Profitabilitatea sta in investitii , investiti la Mina Livezeni si Mina Vulcan si se va vedea rentabilitatea mineritului vaii jiului

 • 10 noiembrie 2017 la 13:00
  Permalink

  Traiasca Partidul Comunist Roman.

 • 11 noiembrie 2017 la 08:52
  Permalink

  Asta-i buna, Stamin Purcarunu mai are bani.Saracu-l , poate il vedem cersind laCNH, ca unde altundeva, decat la stat.

 • 12 noiembrie 2017 la 11:40
  Permalink

  Ba, ala care postezi sub numele „Mineri” si „Minerii vaii jiului”, esti batut rau de tot cu……p..a in cap! Indiferent care e tema articolului, tu postezi acelasi comentariu, adica: „sa se faca investitii la EM Vulcan si EM Livezeni, ca sa fie rentabila huila din valea jiului” Du-te nene la un spital de psihiatrie, crede-ma, esti destul de….grav!

 • 12 noiembrie 2017 la 11:50
  Permalink

  Ioan Stamin Purcaru, a fost campionul hotilor, in top trei dintre cei mai corupti Directori generali pe care i-a avut vreodata acest Combinat minier, sau…..cum vreti sa-i spuneti! Ne intrebam, de ce este pe functii mari si acum? Pentru ca a stiut sa….. cotizeze la alti corupti, precum secretari de stat sau ministri!

Comentariile sunt închise.