Minerit

Desi promise, controalele la mine nu au început încã

Problemele din minerit, ca si accidentele soldate cu victime, l-au fãcut pe ministrul Energiei Toma Petcu sã dicteze controale la toate unitãtile miniere, indiferent dacã apartin Complexului Energetic, ori Societãtii de Închideri de Mine.
Pânã acum, însã, nicio comisie nu ar fi venit si asta o spun sindicatele, care se plâng în continuare de lipsuri, iar activitatea se desfãsoarã la fel ca înainte de cele douã explozii.
„În momentul de fatã, nu existã astfel de controale la nicio minã. O parte din acei stâlpi, vorbim de 100 de stâlpi care au fost împãrtiti la toate minele din Valea Jiului, au venit. Existã o necesitate de 200 de stâlpi, care întârzie sã vinã si nici pânã azi nu au ajuns”, a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Conducerea ITM Hunedoara a precizat recent cã o comisie formatã din specialisti mineri va veni în Valea Jiului, cel mai probabil, dupã data de 18 noiembrie, pentru a verifica starea de securitate din toate exploatãrile miniere din Valea Jiului.
Toma Petcu, ministrul Energiei a precizat acum o lunã cã  „am stabilit sã creãm o echipã care sã vinã sã facã o cercetare pe fiecare minã în parte, sã vedem ce vulnerabilitãti imediate existã, ce riscuri imediate avem si sã luãm mãsurile ce se impun, ca sã nu mai avem situatii de acest gen. Dorim sã facem un studiu mult mai amplu de risc pe fiecare minã si tip de exploatare, fie cã extrag sau care intrã pe perioada de închidere”, a spus, la Uricani, în 10 septembrie, ministrul Toma Petcu.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Desi promise, controalele la mine nu au început încã

Comentariile sunt închise.