Minerii i-au cerut ministrului Muncii pensionarea anticipatã

Discutiile cu ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu au vizat ramura minierã si preconizata închidere a exploatãrilor din Valea Jiului.  Ca sã fie siguri cã nu rãmân pe drumuri, sindicalistii s-au gândit si la cei care nu au împlinit vârsta de pensie, dar care, dacã minele se închid, nici nu se pot pensiona, desi au lucrat ani buni în minã Tocmai de aceea, i-au cerut ministrului sã ia în calcul acest aspect, iar Lia Olguta Vasilescu a spus cã va analiza acest aspect. „Am cerut ca, atunci când minele îsi vor termina activitatea, personalul care rãmâne fãrã serviciu si nici nu are conditii de pensie, dar are o vechime de 15 ani, sã poatã sã fie pensionat anticipat. Mi s-a rãspuns cã se va purta o corespondentã cu noi, pentru a cunoaste în detaliu  situatia si cã vom avea tot sprijinul dânsei, atât pe problema pensiilor, a ordonantei 36, sau pe problema pensionãrii  anticipate”, a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.  Minerii si primarii din Valea Jiului  s-au întâlnit la Bucuresti, la sediul Confederatiei Meridian, care a si intermediat discutiile, cu ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu. A fost un prim contact, dar au primit promisiunea cã vor fi luati în seamã. Mai ales cã deja a trecut un an de când minerii, care au iesit la pensie înainte de 2011, si-au depus documentele, dar pensiile încã nu le-au fost recalculate.

Diana Mitrache

3 comentarii la „Minerii i-au cerut ministrului Muncii pensionarea anticipatã

 • 22 august 2017 la 20:57
  Permalink

  De ce nu spun cei (conducerea Ligii pensionarilor mineri valea jiului care au stat la birouri si erau platiti in subteran , nu au pic de praf in plamani , de silicoza nici vorba) care au iesit la pensie inainte de 2011 ca beneficiaza de bonuri de carbune pentru energia termica si gratuitati la ENERGIA ELECTRICA iar cei care ieasa la pensie din 2011 pana in prezent nu beneficiaza de aceste facilitati .

 • 24 august 2017 la 20:38
  Permalink

  Daca se inchid minele, vrem gratuitati de incalzire si curent si pentru urnasii nostri, fiii, dar si pentru fiii lor, adica pana va disparea complet de pe harta valea jiului. Si ca sa fie caldura ca lumea vrem sa fie trase tevi de inox de la uzina paroseni pana la usa apartanentelor noastre, iar pierderile uzibei sa fie platite de poporul roman care nu-i iubeste oe mineri.

 • 24 august 2017 la 22:08
  Permalink

  PENSIONARI MINERI BOLNAVI SI VAI DE MAMA LOR SUNT PACALITI DE UN SMECHER HORTOPAN IOAN CARE E BENEFICIAR DE PENSIE SPECIALA SI MANIPULEAZA PENSIONARII IN FUNCTIE DE INTERESELE LUI POLITICE…E SECONDAT DE ALTI DOI MARTAFOI ARMEANU SI DABULEANU

Comentariile sunt închise.