Reprezentanţii societăţii de apă şi canal din Valea Jiului se confruntă zilnic cu resturile menajere pe care populaţia le aruncă în canalizare.
De cele mai multe ori este vorba despre scutece, resturi de haine, dar în ultima perioadă au apărut şi măşti chirurgicale sau mănuşi chirurgicale. Şeful Departamentului de Exploatare din cadrul SC ApaServ Valea Jiului, Florin Donisă, spune că toate aceste material care sunt găsite în canalizare sau la Staţia de la Dănuţoni nu reprezintă un pericol pentru populaţie.
”Lucrările la reţelele de apă şi canalizare atrag după ele şi  evacuarea unor resturi din reţelele de canalizare. În aceste reţele noi găsim orice. Dacă în reţeaua de canalizare există o mască chirurgicală, acest lucru nu înseamnă că este şi un risc biologic. În reţeaua de canalizare noi găsim absolut orice, de la  pampers, la măşti  chirurgicale şi multe alte lucruri care nu au ce căuta acolo. Acest nou virus din câte ştim noi nu se răspândeşte în apă şi noi nu am găsit zone care să ne atragă atenţia în mod deosebit unde să avem cantităţi mai mari de deşeuri ca şi până acum. Staţia de la Dănuţoni este  funcţională şi acolo există mai multe trepte de epurare, treapta mecanică, biologic şi cea terţiară. Toate aceste trepte sunt în funcţiune şi nu există o depăşire a parametrilor în această perioadă”, a declarat Florin Donisă Şef Departament Exploatare din cadrul SC ApaServ Valea Jiului.
ApaServ a demarat de mai multe ori  campanii de  conştientizare în care atrăgeau atenţia asupra faptului că deşeurile menajere nu trebuie aruncate în canalizare. Nu o data, ploile  abundente au scos la iveală faptul că încă se aruncă în sistemul  colector o mulţime de deşeuri.  Conductele  înfundate abia fac faţă precipitaţiilor, iar reprezentanţii Apa Serv îşi doresc ca oamenii să înţeleagă că locul deşeurilor este la gunoi.
Cosmin BACIU