A tenție unde urcați la munte, unde pescuiți și cum vă echipați! Este avertismentul dat de jandarmii montani din județul nostru, care vor fi, la finele acestei săptămâni, în toate cele 9 posturi din munte. Asta, pentru că vremea bună va împinge oamenii spre munte și spre drumeții.

Vin zlte zile însorite și în week-end, iar temperaturile ridicate din perioada următoare, vor duce la o creștere a numărului de persoane ce vor ajunge în munte. Jandarmii și salvamontiștii vor fi și ei pe munte, iar oamenii legii ne spun că toți cei care urcă la munte ar trebui să se echipeze corespunzător și să respecte toate legile.
Într-un comunicat remis presei de Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara, jandarmii atrag atenția că, „pe lângă principala activitate, aceea de a acorda
sprijin și îndrumare celor
aflați în dificulate, prevenirea pescuitului ilegal dar și menținerea albiilor râurilor și pârâurilor de munte în stare naturală, reprezintă una dintre misiunile jandarmilor montani”.
În plus, jandarmii le recomandă celor care sunt pasionați de activitatea de
pescuit, să pescuiasă doar în zonele permise, să dețină permis de pescuit eliberat de autoritatea competentă și din punct de vedere al protecției mediului, să respecte normele legale în vigoare.
Asta, pentru că, în primele 6 luni ale anului 2021, jandarmii montani hunedoreni au aplicat peste 80 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 16 300 lei celor care au pescuit ilegal.
Pescarii trebuie să știe că în perioada ce urmează, jandarmii hunedoreni vor desfășura acțiuni de prevenire și asigurare a respectării regimului piscicol în habitatele piscicole naturale.
Diana Mitrache