ITM cu ochii pe santierele Vaii Jiului

12Inspectorii de munca sunt cu ochii pe santierele care vor umple aproape toate orasele Vaii Jiului. Asta dupa ce la nivel nationala demarat o astfel de campanie de supraveghere a celor care îsi deschid acum santiere de lucru. Mai mult, inspectorii au posibilitatea ca, la cea mai mica neregula constatata, sa opreasca activitatea pe santier.

Mai multe firme încep acum lucrari în aproape toate orasele Vaii Jiului si de la introducerea apei si canalizarii, pâna la asfaltari si subtraversari, toate lucrarile sunt inspectate de cei care asigura protectia muncii. În plus, marti, la sediul ITM Petrosani au fost chemati angajatorii, care au fost instruiti si avertizati. „Noi am organizat o întâlnire cu cei de pe santiere, antreprenori, constructori si angajatori, carora le-am vorbit despre ceea ce au de facut, le-am pus filme si le-am aratat poze si filmulete cu abateri si accidente grave si chiar mortale. Vrem astfel sa-i sensibilizam, asa încât sa nu avem evenimente nefericite, pentru ca sunt multe santiere ce vor fi deschise acum”, a precizat Ileana Bodea, sefa SSM din ITM Valea Jiului.

Diana Mitrache

2 comentarii la „ITM cu ochii pe santierele Vaii Jiului

  • 16 mai 2013 la 09:53
    Permalink

    am lucrat si eu pe unele din santierele din Petrosani…. nu se respecta absolut nici un fel de norma a protectiei muncii. cand se stia ca aveam controale eram anuntati si atunci toti trebuia sa avem castile de protectie si vestele reflectorizante. la angajare toti eram pusi sa semnam protectia muncii fara in prealabil sa si fim instruiti in acest sens. asa ca nu va mai mirati ca se petrec asa de multe accidente chiar si mortale. sunteti platiti degeaba…..controalele sunt fix pix.

  • 18 mai 2013 la 20:52
    Permalink

    ce repede finalizeaza itm unele anchete numai cea cu minerul mort oparit la petrila n a mai finalizat o sau au primit ordin s o uite prin sertare

Comentariile sunt închise.