Padurarii avertizeaza ca animalele salbatice sunt în cautare de hrana

11Reprezentantii ocolului silvic din Petrosani atrag atentia locuitorilor cu privire la faptul ca în perioada urmatoare exista riscul ca animalele salbaatice sa le calce gospodariile.

Este vorba în principal de proprietarii care îsi au domiciliile în zonele învecinate cu fondurile forestiere. În urma experientei din anii trecuti, padurarii spun ca în aceasta perioada animalele sunt în cautare de hrana. Daca sunt sesizate astfel de cazuri, proprietarii trebuie sa se adreseze primariilor.

”În primul rând trebuie sa mearga la primarie si sa anunte pagubele care sunt, de exemplu la urs când se iese cu vitele sau cu oile se anunta primaria iar aceasta va anunta ocolul silvic si se va face o extragere a ursului din acea zona. Mai departe se va valorifica ursul respectiv, blana intra ca si trofeu iar carnea dupa ce se vor face analizele se va comercializa si aceea”, spune Otto Hebel, reprezentant al Ocolului Silvic Petrosani.

Pâna acum la primaria municipiului Petrosani nu a fost depusa nicio sesizare în acest sens.

”Nu au existat astfel de sesizari nici pentru suprafetele de teren, nici pentru alte animale domestice care sa fi avut de suferit de pe urma vizitelor animalelor salbatice. Daca cetatenii de pe raza municipiului Petrosani au astfel de incidente sunt rugati sa se adreseze primariei municipiului Petrosani. A existat un caz anul trecut”, a declarat Nicu Tasca, purtatorul de cuvânt al Primariei Petrosani.

De precizat este faptul ca anul trecut un barbat din Petrosani a fost victima unui urs. Animalul se afla în cautare de hrana când acesta l-a atacat pe barbat.

Monika BACIU