Investitii în infrastructura de recreere, la Vulcan

Modernizarea parcurilor din Vulcan si cresterea spatiului verde pe cap de locuitor este o prioritate a edililor. Autoritãtile locale au creionat în strategia de dezvoltare si modernizarea spatiilor de recreere. Un astfel de proiect ar urma sã fie implementat si în parcul situat pe strada Nicolae Titulescu.
“În ceea ce priveste parcurile si spatiile verzi acestea sunt insuficiente pentru necesarul comunitãtii locale, iar cele existente necesitã mãsuri de reabilitare si amenajare. În acest sens, Primãria a demarat (…) un proiect de parc de recreere pentru tineri si vârstnici în perimetrul parcului aflat pe strada Nicolae Titulescu nr. F.N.”, aratã strategia de dezvoltare a municipiului Vulcan.
Proiectul este unul ambitios care odatã implementat va schimba total imaginea parcului.
“Proiectul prevede, printre altele, decopertarea aleilor existente, nivelarea terenurilor, renovarea scenei existente prin recompartimentare, schimbarea tâmplãriilor, pardoselilor si a finisajelor interioare si exterioare, refacerea spatiului verde si al gazonului, montarea a 40 de bãnci si a unei fântâni ornamentale, în timp ce spatiu destinat copiilor va fi dotat cu tobogane, balansoare, bãncute, leagãne, pereti pentru cãtãrare si 4 nivele cu spatii largi de joacã, în grãdini cu iarbã si nisip”, mai aratã acelasi document.  Edilii au în vedere accesarea de fonduri europene pentru astfel de proiecte.
Monika BACIU