Filme gratis la cinematograful din Petrosani

Cinematograful din Petrosani se deschide de luni, sãptãmâna viitoare, iar primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi spune cã va profita de faptul cã majoritatea scolilor sunt în programul „Scoala altfel”.
Este ultima sãptãmânã în care se terminã cu procedurile birocratice, iar mai apoi, pentru adulti, se vor plãti bilete. „Suntem în plinã procedurã de contractare a serviciilor de difuzare si distributie a filmului. Astãzi (n.r. marti, 20 martie), avem o întâlnire cu firma care a câstigat aceastã selectie de oferte, dupã care urmeazã sã intrãm în Consiliul Local, tot sãptãmâna aceasta, ca luni sã putem sã inaugurãm cinematograful. Asta, pentru cã începe si „Sãptãmâna altfel” si toti copiii îsi vor dori sã vinã la cinematograf. Cu aceastã ocazie, o sã consult Consiliul Local si o sã propun ca în aceastã sãptãmânã, copiii sã aibã acces gratis la cinema”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
În 12 iulie 2016, Compania Nationalã de Învestitii, în urma efectuãrii proiectului si a avizãrii tehnice la Bucuresti, a pornit amenajarea cinematografului din Petrosani. Primãria a  suportat, din bugetul local, aproximativ 200 de mii de lei, care au fost investiti în: utilitãtile necesare, instalatia de gaz metan si alimentarea cu energie electricã, cu apã si canalizarea.  Investitia a costat în jur de 3 milioane de lei si se deschide în vechea locatie a unui cinematograf, ce a dispãrut dupã Revolutie. Pânã atunci, în Valea Jiului au functionat opt cinematografe si numai la Petrosani existau trei, amplasate douã în centrul municipiului  si unul în Cartierul Aeroport. Acum, dupã Vulcan, va fi unul si la Petrosani, în locul în care a functionat cândva  Cinema 7 Noiembrie.
Diana Mitrache