Social

Investiție de peste două milioane de euro la Lupeni

P este două milioane de euro este suma pentru realizarea unui bloc social la Lupeni. Administrația locală de la Lupeni a scos la licitație contractul de execuție lucrări de construcții și instalații pentru
obiectivul „Construire locuințe sociale – str. Tineretului nr. 5, Municipiul Lupeni, jud. Hunedoara”. 11.486.963 de lei este valoarea contractului.
” Situația propusă Construcția propusă are regimul de înălțime D+P+5E și are o structură pe cadre din beton armat și zidărie neportantă din cărămidă eficientă de 25 cm și 15 cm. Accesul se va realiza la nivelul parterului, demisolul parțial având doar rol tehnic. Apartamentele vor fi dispuse pe cele șase niveluri, câte opt pe fiecare nivel, din care cinci apartamente cu o cameră și trei cu două camere. Compartimentările interioare se vor realiza din cărămidă de 10 sau 15 cm. La compartimentările între unitățile locative se vor consulta fișele tehnice ale materialelor folosite și se vor alege astfel încât să se asigure valorile normale în ceea ce privește izolarea fonică. Coșurile de fum, necesare utilizărilor din fiecare apartament se vor realiza printr-un coș de fum comun. Pereții interiori vor fi vopsiți cu vopsea lavabilă de culoare albă, iar în grupurile sanitare se va utiliza faianță. Pardoseala va fi acoperită cu gresie în băi și bucătării, parchet în camera de zi, dormitoare și holuri, iar pe casa scării mozaic de culoare deschisă. Finisaje exterioare: la exterior tâmplăria PVC cu geam termopan, va avea culoarea gri, pereții vor fi tencuiți cu tencuială decorativă de culoare albă, gri și verde. Învelitoarea va fi de tip terasă necirculabilă, termoizolată cu polistiren extrudat și hidroizolație în trei straturi de membrană bitumi­noasă”, arată documentul.
Municipalitatea de la Lupeni va asigura partea de cofinanțar, iar cheltuielile de bază vor fi finanțate prin programul privind construcția de locuințe sociale și de necesitate derulat conform Legii locuinței nr. 114/1996, de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.
Monika BACIU