INTERVIU. EXCLUSIVITATE. ,,FORMĂM O ECHIPĂ NOUĂ LA JIUL PETROȘANI”, ne spune antrenorul secund Damian Militaru

9 trofee a câștigat Militaru ca fotbalist:
4 titluri de campion în România,
3 Supercupe ale României,
1 Cupă a României și
1 Cupă a Rusiei.

D amian Militaru (54 ani)
este parcă de-o viață la Jiul Petroșani. Venit de la Retezatul Hațeg în 1990, a debutat sub bagheta antrenorului Petre Libardi în campionatul 1990 – 1991, direct în Liga I (Divizia ,,A”). A jucat la Petroșani până în 1993, apoi la Dinamo București (1993 – 1994), Steaua București (1994 – 1999), Shinnik Yaroslavl (Rusia, 2000), Electro Bere Craiova (2001), încheindu-și
cariera în 2007 la Jiul Petroșani.

De la momentul retragerii, Damian Militaru a ocupat funcția de antrenor, principal sau secund la Jiul, și-a deschis și o școală de fotbal.
Reporter: Damian Militaru, un nou sezon la Jiul. Cum e?
D.Militaru: Da, nici nu mai știu cum au trecut anii! Am trecut cu Jiul prin toate stările și diviziile, a rămas echipa mea de suflet de peste trei decenii.
Reporter: Acum, un nou start, alături de noul antrenor principal, George Zima. Cum e colaborarea cu el?
D. Militaru: Foarte bună. Este un antrenor tânăr, are un concept sănătos, își dorește performanță. Eu sunt convins că va duce echipa la un nivel competitiv care să-i permită accederea în play – off. Formăm o echipă nouă la Jiul Petroșani, suporterii ne-am dori să aibă rădare și înțelegere, nu –i vom dezamăgi.
Reporter: Peste trei zile avem aniversarea stadionului unde ai debutat și tu la Jiul. Îți aduci aminte momentul?
D. Militaru: Evident, era pe 12 august 1990, la ,, U” Cluj, scor 0 – 0, jucam alături de Nelu Varga, B. Popescu, Fl. Stoica, Lasconi, Bâcu, Cristi Florescu….Antrenori erau Petre libardi și Carol Creiniceanu.
Reporter: primul gol l-ai dat în etapa a 6 – a (23 septembrie 1990), Jiul – ,,Poli” Timișoara 1 – 1. Scriam eu în cronica de meci ,,În min. 89, Militaru cel mai percutant jucător al Jiului reia în gol centrarea lui Benone Popescu…”
D. Militaru: Da, da, a fost tare greu! Am marcat în acel campionat 7 goluri, eram al doilea după Marian Bâcu la Jiul (n.n cu 17 goluri marcate), am retrogradat, a fost un moment dureros.
Reporter: Revenind la momentul
actual,ce perspective se arată?
D. Militaru: Este un alt suflu față de sezonul trecut. Evident, acum trebuie să apară și rezultatele, așteptăm startul noului sezon 2022 – 2023, care se va da în campionat pe 27 august dar mai înainte, miercuri 17 august jucăm în Cupa României. Eu cred că până la startul oficial al starului de sezon, Cupa României, lucrurile se vor pune la punct, antrenorl George Zima știe bine, ce are de făcut, să avem încredere că va fi un campionat bun pentru Jiul Petroșani.

GENU TUTU