Înecati în noroiul de pe stradã, în zona zero a Petrosaniului

Zeci de oameni care locuiesc în cartierul de case, la nici un km în spatele primãriei Petrosani, sunt nevoiti sã treacã zilnic prin noroi. Oamenii stau în zona rezidentialã a municipiului si plãtesc impozite aferente cartierului, un vechi cartier de case în stil CFR, însã, nu mai fac fatã mizeriei de pe strãzi.

S-au revoltat în repetate rânduri si au cerut sprijin autoritãtilor locale, mai ales cã, în zonã locuiesc si familii de rromi, care, desi teava de la canalizare a ajuns pânã la ei, nici acum nu s-au racordat si folosesc latrine improvizate. Terorizati, oamenii ne-au spus cum stau lucrurile în acest loc.

„Gunoiul este sub orice criticã, noroiul, când plouã, ne inundã, iar canalizarea, la unele familii nu este fãcutã. Ce fac? Veniti vara sã vedeti ce mirosuri si ce priveliste! Ni s-a promis, în toate campaniile electorale, cã se vor aranja strãzile si uitati! Suntem în spatele primãriei si poate oricine sã vadã. Noi plãtim impozite de zona A. Suntem la zi cu ele, cã suntem pensionari si nu ne permitem sã rãmânem restantieri. Si gunoiul îl plãtim pe un an de zile înainte, iar de ridicat, îl ridicã rar”, spune revoltatã Cornelia Lucia Lupancu, locatar de pe strada Muncii.

Gunoiul este o mare problemã, generatã de cei care locuiesc în zona respectivã, însã, oamenii spun cã sunt efectiv terorizati zi de zi.

1-1

„Normal, la douã zile, cum pleacã masina cu gunoiul, e plin din nou. Fac mizerie cei care nu plãtesc nici impozite, nici gunoi, nici curent, absolut nimic. Este dezastru. Nu poti iesi, cã dupã doi pasi intri în apã, mocirlã. Stãm de ani de zile asa, la doi pasi de primãrie”, a spus si Maria Lengrejan, o altã domanã care locuieste în acest cartier. Cei care stau în zona A nu mai stiu cui sã cearã ajutor, iar administratia localã din Petrosani nu este deloc strãinã de situatia din teren. Potrivit celor de la Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat al municipiului Petrosani (DPADPP), proiectele pentru reabilitarea acestor strãzi sunt gata, însã, banii sunt singura problemã.

„Functie de alocãrile bugetare, functie de modul cum se prezintã strãzile, de prioritizãri, le luãm în calcul. Aici pot sã spun cã avem întocmite documentatii de avizare a lucrãrilor, pe strãzile: Muncii, Stefan cel Mare, Plaiului si nu numai. Dar si în Petrosani Nord, unde sunt cartiere de case, iar strãzile extrem de degradate. Sunt documentatiile întocmite si, în functie de alocãrile bugetare, vom intra cu lucrãrile necesare”, a precizat Daniel Visan, directorul  DPADPP. Mai mult, cei din primãrie spun cã nu au în vizor doar strãzile cu noroi, din cartierele rezidentiale, dar chiar si strãzile asfaltate, care, în iarna care a trecut, s-au degradat enorm.  „Începând din aceastã sãptãmânã, chiar de luni, am trimis o comisie în teren pentru a inventaria toate strãzile din Petrosani unde sunt probleme de acest gen, incusiv pe strada Muncii, Stefan Cel Mare, Plaiului si asa mai departe, iar, în cel mai scurt timp vom interveni pe zonele cu asfalt, cu plombe, iar unde sunt strãzi pietruite, vom  pune piatrã. Nu mai repede de o sãptãmânã fiindcã momentan nu avem nici buget”, a mai spus Visan.

Dacã vor fi bani, asfaltul va ajunge si aici, si asta, chiar dacã oamenii locuiesc în zona zero a orasului. Proiectele tehnice existã, însã, atunci când se va stabili bugetul, vor fi fãcute prioritizãrile. Pânã atunci, doar peticiri si plombãri, ori pietruire pe astfel de drumuri înecate în noroi.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Înecati în noroiul de pe stradã, în zona zero a Petrosaniului

  • 2 martie 2017 la 08:59
    Permalink

    unde sunt tigani asta se intampla. jeg

Comentariile sunt închise.