Înalta Curte nu a fixat termen pentru insolventa CEH

Instanta de la Înalta Curte de Casatie si Justitie nu a fixat încã un prim termen de judecatã în dosarul insolventei Complexului Energetic Hunedoara, desi au trecut cinci luni de când dosarul s-a format la Înalta Curte. Acesta se aflã tot în procedurã de filtru.
“Cauza se aflã în procedurã de filtru. Primul termen de judecatã urmeazã a fi alocat ulterior”, aratã informatiile de la Înalta Curte de Casatie sI Justitie. Dosarul insolventei CEH a ajuns la Înalta Curte de Casatie si Justitie dupã ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea de interventie a Sindicatului Noroc Bun.
“Respinge ca inadmisibilã cererea de interventie în interes propriu formulatã de Sindicatul „Noroc Bun” din cadrul Complexului Energetic Hunedoara SA Petrosani în dosar nr. 5277/97/2016. Cu recurs în termen de 5 zile de la pronuntare pentru partea prezentã si de la comunicare pentru pãrtile lipsã”, arãta solutia Curtii de Apel Alba Iulia.
La termenul din 18 mai, aceeasi instantã a suspendat judecarea dosarului insolventei Complexului Energetic Hunedoara pânã la solutionarea recursului de cãtre Curtea Supremã. Abia dupã ce Înalta Curte de Casatie si Justitie solutioneazã dosarul acesta va fi repus pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia. Aici existã douã variante. Instanta fie admite cã CEH este în insolventã, fie retrimite dosarul spre rejudecare la Tribunalul Hunedoara. Numai cã nici pânã acum nu a fost fixat un termen dejudecatã.
Monika BACIU