Hunedoara – sancțiuni după isteria de la pompă

N u mai puțin de 9 stații de carburanți din județul Hunedoara au fost amendate, după controalele ce au avut loc în urma isteriei generate de scumpirea carburanților. Sunt și stații care s-au conformat imediat, iar numărul de avertismente a trecut de 20.

„Pe fondul situațiilor de aglomerare/suprasolicitare a stațiilor Peco din județul Hunedoara și a alimentarilor cu carburant în cantități foarte mari, în recipiente neomologate, Serviciul Inspecție și Prevenire din cadrul ISU Hunedoara desfășoară activități de verificare și control la nivelul celor 60 de operatori cu acest obiect de activitate. Scopul exact al acțiunilor este acela de a preveni evenimente grave ce pot fi generate prin manipularea sau depozitarea combustibilului în recipiente neconforme. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost verificate 23 de stații de distribuție carburanți, 14 dintre acestea fiind controlate in colaborare cu IPJ Hunedoara. Numărul de deficiențe constatate a fost de 33, dintre care 7 s-au soluționat. Numărul avertismentelor aplicate de către efectivele ISU Hunedoara a fost de 21, iar al amenzilor – de 9, cuantumul acestora ajungand 27.000 lei”, a declarat Roxana Mateuț, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.
Sute de oameni s-au așezat și au fosrmat cozi kilometrice la stațiile de carburant miercuri seara, după apariția în spațiul public a unor informații care arătau că prețul combustibililor s-ar putea moficia peste noapte. Doar că unii, în goana lor de a face economie, au alimentat nu numai rezervoarele, ori canistrele, ci au umplut diverse recipiente neconforme. În plus, și agenții economici au speculat isteria în favoarea lor. Controalele vor continua în zilele următoare.

Prețurile la combustibil, monitorizate în timp real
Utilizatorii de smartphone pot afla în timp real prețul combustibililor la pompă. Săptămâna trecută, în mai multe orașe ale țării s-au format cozi imense la benzinării, după ce s-a zvonit un litru va ajunge să coste 12 lei. Miercuri seara, în mai multe orașe ale țării s-au format cozi imense la benzinării, după ce s-a zvonit un litru va ajunge să coste 12 lei. În aproape toate benzinăriile din județul Hunedoara s-au format cozi kilometrice la stațiile PECO, oamenii fiind speriați de faptul că va crește prețul combustibilului. Monitorul Prețurilor este numele aplicației și este dezvoltată de catre Consiliul Concurenței. Pe aplicație se pot afla prețurile la combustibil în timp real.
Monika BACIU
Diana Mitrache