Fotbal. Statistică. CE MAI FACE LIDERUL „NOSTRU”?

Î n Seria a 7-a a Ligii a III-a, fosta divizionară „A” și câștigătoare a Cupei României în anii ’50, C.S.M.Reșița, care a învins-o de două ori pe Jiul în actualul sezon, au încheiat stagiul de pregătire de zece zile, efectuat în Antalya.

Reșițenii antrenați de Dan Alexa au jucat trei meciuri: 2-3 cu Dinamo Kiev Under 19, 1-1 cu F.C.Astana (Kazakstan) și 2-2 cu F.C.Brașov. În linii mari reșițenii au păstrat lotul din prima parte a campionatului, cu experimentații Zimermann, Bărboianu, Mediop, V.Lazăr și Cioineac în echipă.
Jiul Petroșani nu va mai juca împotriva Reșiței în acest sezon, întâlnirile dintre cele două echipe fiind „epuizate” în toamna trecută, 0-2 la Petroșani și 1-4 la Reșița.
Palmares Jiul-C.S.M.Reșița
Cele două echipe s-au întâlnit de 20 de ori în Divizia „A” și de 26 de ori în Divizia „B”, în acest campionat fiind o premieră meciurile la nivelul Diviziei „C”. Primul meci, în 1946, în primul eșalon, C.S.M.Reșița-Jiul 3-2 (pentru petroșeneni marcând Simionescu și Cosmuța), ultimul în Divizia „B”, pe 30 martie 2002, Jiul-C.S.M.Reșița 4-1( autori Filip Popescu-2, Irina, S.Frunză resp. Cr.Bratu). Au trecut de atunci 20 de ani…
A consemnat Genu TUȚU