Drumul spre Herculane ajunge, via PSD, pe masa Guvernului

S e discută din nou despre drumul spre Herculane, iar acum primarul de la Uricani spune că are promisiuni că dosarul va ajunge din nou pe masa Guvernului.

Asta, pentru că are promisiunea președintelui Consiliului Județean Hunedoara. Doar că artera se tot construiește de peste două decenii și tot nu a mai primit banii necesari.
Singura certitudine este drumul de la Valea de Pești spre Gorj, spune
primarul de la Uricani, iar acum ar vrea să forțeze din nou ideea construirii drumului spre Herculane. Așa că a cerut sprijin la Consiliul Județean Hunedoara. „Am vorbit cu domnul președinte Laurențiu Nistor, chiar săptămâna trecută. Urmează să meargă la domnul ministru al
transporturilor și să repună pe tapet discuția legată de Drumul Câmpu lui Neag-Herculane”, spune Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.
Ani de zile, construcția drumului a stagnat că nu au fost bani, iar în septembrie 2019, nimeni nu a venit la licitație, lucrarea primind finanțarea necesară, în baza unei Hotărâri de Guvern.
Amenajarea DN 66A a inceput în anul 1999. Conform datelor oficiale, până acum au fost construiţi circa 20 kilometri din şosea, de la ieşirea din localitatea Uricani până în zona Câmpuşel, în Parcul Naţional Retezat. Până în 2010, trebuiau să fie finalizaţi şi restul de 18 kilometri ai DN66A, până la Izvoarele Cernei, unde calea de acces se intersectează cu un alt drum naţional.
În şedinţa din 18 aprilie 2019, Guvernul României a avut pe ordinea de zi dezbaterea unui proiect de hotărâre (HG 20/2019) privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Drum de legătură DN66A km 47+600 – km 66+204 Câmpu lui Neag – Cerna (judeţul Gorj)”, dar drumul a rămas la fel, unul forestier. Așa că toate speranțele sunt puse în puterea de convingere a politicienilor locali.
Diana Mitrache