L iceul Tehnic Constantin Brâncuși din Petrila și Colegiul Național Decebal din Deva sunt singurele licee din județ care participă la concursul național de 3D printing & robotics din cadrul campaniei „Modelează viitorul. Printează-l 3D!”.

Acest proiect ambițios își propune să revoluționeze învățămân-tul liceal, oferind elevilor și profesorilor acces direct la tehnologiile care vor defini industriile viitorului.
În cadrul celei de-a șasea ediții a proiectului „Meseriașii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D”, se propune o abordare inovatoare pentru formarea profesională a tinerilor din România, concentrându-se pe o educație modernă și orientată către tehnologii avansate.
Sub motto-ul „Modelează viitorul. Printează-l 3D!”, campania se extinde în acest an cu 12 hub-uri 3D printing 3DUTECH în licee din diferite localități, asigurând astfel că fiecare județ din țară are cel puțin un hub 3D printing într-un liceu local.
De asemenea, în cadrul ediției din acest an se va relansa concursul național 3DUTECH de 3D design & printing & robotics, adresat tuturor liceenilor și profesorilor pasionați de tehnologie, cu scopul de a încuraja spiritul de competiție și de a crea o comunitate extinsă de practicanți în domeniul imprimării 3D și a roboticii. Concursul național 3DUTECH este inclus în Calendarul concursurilor școlare publicat de Ministerul Educației și promite să stimuleze entuziasmul și inovația în rândul participanților.
Inițiativa de a expune tinerii la noile tehnologii este susținută de ECDL Romania, Dedeman și Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), care își propun să ofere oportunități reale de dezvoltare tinerilor. Scopul acestui proiect este să dezvolte competențe practice solide pentru tineri, pregătindu-i pentru provocările și oportunitățile pieței muncii în continuă schimbare.
Monika BACIU