Doru Visan: “Cãrbunele reprezintã o necesitate”

Doru Visan, secretarul de stat în Ministerul Energiei, a declarat cã pentru România cãrbunele este o necesitate. Acesta a participat la o dezbatere ce a avut loc la Palatul Parlamentului.
“Situatia actualã aratã foarte clar cã pentru România cãrbunele reprezintã o necesitate, la un nivel care este bine sã îl stabilim cu certitudine, luând în considerare astfel de fenomene care se pot repeta: secetã, deci aport hidro redus, lipsã vânt. Sunt factori pe care nu îi putem controla si atunci rezervele de capacitate pe cãrbune sunt absolut necesare în conditiile în care respectãm si legislatia pe mediu. În aceastã perioadã canicularã, când avem cresteri mari la consumul de energie, respectiv la pretul energiei de bursã, cãrbunele a fost de bazã pentru acoperirea consumului”, a declarat Doru Visan, într-un interviu acordat InvesTenergy.
“Se prefigureazã ca, în viitor, din toatã puterea instalatã si posibil de pus în functiune, de 23.500 MW, sectorul termoenergetic pe bazã de cãrbune va asigura 6.500 MW Cãrbunele din România a fost si rãmâne o sursã esentialã pentru securitatea energeticã a tãrii, dar la folosirea lui se pun douã mari probleme care trebuie rezolvate: costul cãrbunelui care ajunge la termocentrale si necesitatea reducerii dioxidului de carbon eliberat în atmosferã în gazele de ardere”,  a afirmat Iulian Iancu, Presedintele Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, în cadrul unei dezbateri organizate la Palatul Parlamentului privind situatia mineritului pentru toate substantele minerale utile din toate bazinele miniere ale României.
Potrivit presedintelui Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, sectorul  termoenergetic pe bazã de cãrbune va asigura 6.500 MW, sectorul hidro va asigura 6.500 MW, sectorul nuclear va asigura 1.413 MW. Restul de putere va fi asigurat de hidrocarburi si resurse regenerabile nou intrate pe piatã. Parcurgem o perioadã de tranzitie în domeniul resurselor energetice, cu încercãri de folosire a resurselor regenerabile într-o proportie din ce în ce mai mare, ca o alternativã la resursele clasice – cãrbune, petrol si gaze.
Monika BACIU

4 comentarii la „Doru Visan: “Cãrbunele reprezintã o necesitate”

 • 14 septembrie 2017 la 19:38
  Permalink

  Daca carbunele (huila ca este cea mai buna , lignitu = pamant) este o necesitate de ce nu se fac investiti la EM Vulcan si EM Livezeni

 • 15 septembrie 2017 la 05:16
  Permalink

  Declaratiile oficialilor mentionati sunt ” APA DE PLOAIE”. Nimic, dar absolut nimic concret. Acealasi discurs politicianist lipsit total de continut.
  Nu ca ne-am fi asteptat de la ei la altceva. Nu.

 • 15 septembrie 2017 la 20:58
  Permalink

  acest visan e un mare fariseu un mincinos notoriu pus pe pricopseala alaturi de alti mincinosi care au pus umarul la distrugerea mineritului resmerita,nistor,molot alaturi de slugi politice purcaru,dragoi sau jujanori stancu si lideri de sindicat tip lipitoare,nica lakatos,savu,jurca,domokos ,ciubotaru si multi altii…..

 • 16 septembrie 2017 la 17:20
  Permalink

  Simi…de ce oameni ca tine tac? Pentru ca sigur multi gandesc la fel !
  Pacat, s-ar putea schimba ceva.

Comentariile sunt închise.