Vremea este încã destul de caldã pentru data din calendar, însã autoritãtile locale din Valea Jiului se pregãtesc pentru sezonul de iarnã.
Primii fulgi de nea nu ar trebui sã îi ia pe nepregãtite pe cei din Aninoasa. Autoritãtile locale achizitioneazã servicii de deszãpezire. 130 de lei pe orã va plãti orasul Aninoasa pentru deszãpezire.  Spre deosebire de celelalte localitãti din Valea Jiului, edilii din Aninoasa au ales o altã formã de contract. Autoritãtile locale vor plãti suma de 130 de lei/orã pentru deszãpezirea efectivã si alti 60 de lei/orã pentru perioada de asteptare.
“ Servicii de deszãpezire pentru actionare se percepe  tariful de 130 ron pe orã, tarif de asteptare de 60 pe orã de pânã la 8 ore pe zi, se asigurã material antiderapant, se actioneazã în functie de conditile atmosferice pentru combaterea poleiului si mentinerea în functiune a cãilor  publice”, aratã contractul. Firma care si-a  adjudecat contractul este aceeasi care opereazã si la Petrosani, si anume S.C. EOLIAN ENERGY S.R.L. Potrivit calculelor, în baza unui astfel de contract, autoritãtile locale ar plãti o sumã mai micã pentru deszãpezire, decât dacã ar încheia un contract pentru întregul sezon de iarnã.
Cosmin BACIU