Despre siguranța copiilor

În cadrul Programului național “Ateliere de vară” organizat de Colegiul National de Informatică” Carmen Sylva” Petroșani, în ziua de 3 august 2022, s-a desfășurat o activitate în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog CEPECA Hunedoara și Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara -Biroul Siguranței Școlare și Compartimentul Analiză și Prevenire a Criminalității , având ca temă “Un plus de siguranță în vacanță”. Tema aleasă face parte din Campania de prevenire a delicvenței juvenile și a victimizării minorilor.
La această activitate au participat și doamna inspector pentru învățământul primar Luminița Hurgoiu, alături de doamna director Ramona Stănescu.
Elevii au fost încântați de poveștile educative citite de către agenții de poliție. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre metodele de operare ale răufăcătorilor ce vizează infracționalitatea din mediul online și o scurtă informare cu privire la riscurile și efectele consumului de droguri. Aceștia au făcut și recomandări preventive minorilor pentru a nu cădea victime ale atacurilor cibernetice, ce anume pot să posteze în mediul online și cui pot cere ajutorul dacă sunt amenințați sau șantajați.
Cadrele didactice coordonatoare ale proiectului au completat activitatea cu jocuri, ghicitori, cântecele și trasee aplicative cu teme rutiere și de siguranță personală.
Inv. Violeta Chirilă