Dacii de la munte. Dacii de la câmpie

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, în colaborare cu Universitatea de Vest Timisoara, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis, alãturi de partenerii sãi – Asociatia Arheovest Timisoara si Muzeul de Arheologie, Istorie si Etnografie Hunedoara – organizeazã astãzi, joi, 14 aprilie 2016, vernisajul expozitiei intitulate „Dacii de la munte. Dacii de la câmpie”.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 11.00, în holul principal al sediului Universitãtii de Vest Timisoara (Etaj 1). Expozitia cuprinde peste 120 de  piese, apãrute atât întâmplãtor, cât si descoperite cu prilejul cercetãrilor arheologice sistematice sau  preventive, aproximativ 70 dintre aceste artefacte provenind de  la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva.

Demersul expozitional mai cuprinde si o suitã de panouri explicative cu texte si fotografii. Potrivit unuia dintre organizatorii evenimentului, dr. Iosif Vasile Ferencz, cercetãtor stiintific la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva, expozitia este „un proiect comun, gândit, propus si realizat de cãtre un colectiv compus din specialisti de la cele douã institutii si care se înscrie într-o serie de asemenea proiecte prin care se doreste sã se prezinte publicului aspectele particulare ale civilizatiei dacice.