| Curent de 4 ori mai scump la Primăria Petroșani |

C riza în energie, dată de cererea mult mai mare decât înainte, aduce probleme și administrațiilor locale. La Petroșani, edilii recunosc că vor băga adânc mâna în buzunarul public, pentru că vechiul contract a expirat, iar prețul plătit acum este foarte mare.

Primăria Petroșani a avut un contract avantajos pentru energia electrică, dar prețul nu mai este valabil. A expirat contractul, spune primarul, care susține că va strânge cureaua la alte cheltuieli, ca să avem iluminat și curent în instituțiile publice.
„La nivelul primăriei am făcut o estimare și vreau să vă spun că sunt la fel de îngrijorat. La curent electric ne-a expirat contractul pe energie electrică și prețul la care achiziționăm este de 4 ori mai mare decât înainte. Asta înseamnă o reducere a cheltuielilor în altă parte”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Primãria Petrosani a cumpãrat curent de la CEZ, în anul 2019. Municipalitatea a încheiat atunci un contract în valoare de 120.000 de lei pentru 12 puncte de consum și a fost valabil până în luna octombrie a anului trecut.
Municipalitatea de la Petrosani a cumpãrat încã din anul 2015 energie electricã de pe Bursa Românã de Mãrfuri, însă, acum va fi mult mai dificil.
Diana Mitrache