Profesoară de la IG Duca, nu vine la ore, dar își ia salariul

A refuzat să poarte mască, dar și să își susțină orele on-line. Nu a venit la școală în acest semestru școlar, dar a fost plătită. Situația, una fără precedent, s-a petrecut la Școala Gimnazială I. G Duca, acolo unde întreaga conducere și-a dat demisia, iar șefii de la Inspectoratul Școlar au demarat o amplă anchetă, pentru profesoara de biologie.

Femeia, titulară pe post, a stat anul trecut acasă, fără plată, pentru că nu a vrut să intre on-line cu elevii săi, iar în primele ore ale acestui semestru a îndemnat copiii să respingă orice mijloc de protecție. Ca atare, părinții s-au sesizat și cadrul didactic nu a mai fost primit la școală. O spune chiar inspectorul general, care a venit personal, după ce vechea conducere și-a dat demisia. „Această colegă a refuzat condițiile igienico-sanitare, impuse de Ordinul Comun, prin activitatea la clasă. Asta știm din informațiile vechii conduceri. Nu poartă mască și nu a respectat nici alte reguli, iar atunci când i s-a atras atenția a spus că i se încalcă dreptul de a practica liberă și nestigherită, profesia de dascăl. S-a retras acasă și a lăsat o adresă la unitatea de învățământ, de unde refuză orice dialog”, a menționat Ilie Pârvan, inspector general IȘJ Hunedoara.
Deși copiii nu au făcut biologie aproape deloc, sau au stat la ore cu alți profesori în tot acest timp, profesoara incriminată acum a fost plătită. „Conducerea unității de învățământ și-a prezentat demnisia. Am fost acolo, am stat de vorbă cu comitetul de părinți, cu cadrele didactice și cu conducerea demisionară. Doamna nu vine la școală, nu semnează condica, nu are activitate. În prima fază, se numește suplinire colegială și s-a recurs la această metodă, sperând să avem înțelegere cu dânsa. Unitatea de învățământ a făcut asta, dar și această suplinire colegială are o limită. Nu poți să suplinești o lună, două, sau un an de zile și tu să stai acasă și să îți iei banii”, a conchis Ilie Pârvan, inspector general IȘJ Hunedoara.
Abia după ce scandalul a degenerat și conducerea veche a demisionat, școala a găsit și o soluție la această problemă gravă. „În momentul în care am preluat eu conducerea acum 4 zile, era semnalat totul, iar noi luăm acum măsurile legale. Am și o veste bună, de miercuri, toate orele de biologie sunt acoperite cu un profesor de biologie. Copiii sunt în siguranță și totul este în regulă”, a spus Alina Avram, director Școala I.G Duca Petroșani.
Din păcate, pandemia a afectat orice unitate de învățământ din România, iar profesorii au fost nevoiți să se adapteze. Sunt sute de copii în Hunedoara care stau on-line, din cauză că un profesor, sau un coleg de clasă este bolnav, dar la această școală este o situație fără precedent. Asta, pentru că profesoara de biologie a refuzat să respecte orice normă impusă prin Ordin de Ministerul Educației, iar acum riscă desfacerea contractului de muncă.
Diana Mitrache