Crucea Roșie ne așteaptă să ajutăm copiii pentru școală

D e vineri, în amfitearul de lângă teatrul din Petroșani, voluntarii de la Crucea Roșie vând obiecte și strâng donații cu care să cumpere rechizite pentru copiii sărmani. Este o acțiune la finalul căreia puteți câștiga premii.

Suntem așteptați să ajutăm aproximativ 20 de copii să meargă la școală. Sunt copii din familii defvorizate, care nu au acum rechizite, ori îmbrăcăminte adecvată și pentru ei au sărit în ajutor voluntarii de la Crucea Roșie din Petroșani.
Iar până ne decidem să donăm câte ceva, ne vor verifica și starea de sănătate. „Acțiunea noastră va avea loc în zona amfiteatrului de la Petroșani între orele 12,00 și 20,00. Și vom avea și un cort, unde oamenii pot trece să-și măsoare glicemia, tensiunea arterială și greutatea și, voluntarii noștri vor mai face și o demonstrație de prim-ajutor”, a spus Ana Tocan, lider al voluntarilor de la Crucea Roșie din Petroșani.
Vorbim, însă, de copiii fără ajutor și pentru care puteți dona bani, puteți cumpăra obiecte realizate de voluntarii de la Crcea Roșie, iar banii se duc pe rechizite, ori chiar le puteți aduce rechizite. „Deocamdată, noi am găsit 20 de copii, dar adăugăm, în funcție de suma pe care o strângem. Cei crae vor, pot dona și obiecte, pe care le vom expune și cine dorește, le poate cumpăra”, a mai adăugat Ana.

Și asta nu e tot, pentru că voluntarii spun că fiecare om ce va dona o sumă minimă de bani, va intra într-o tombolă, premiul cel mare fiind o bicicletă. „Cei care vor dona minim 30 de lei, vor participa la o tragere la sorți. Noi ne-am gîndit să facem o tombolă și premiile noatsre sunt: un kit de prim-ajutor, o trusă de prim-ajutor, o oretză pentru mână și o bicicletă”, ne mai spun voluntarii. Suntem, așadar, așteptați să ne verificăm sănătatea, dar și să câștigăm premii, ajutând copiii din Petroșnai să meargă la școaală.
Diana Mitrache