Implică-te în dezvoltarea Văii Jiului!

P oți să îți spui părerea despre prioritățile Văii Jiului. Și asta, în contextul elaborării Strategiei de dezvoltare a Văii Jiului și al pregătirii pentru următoarea perioadă de programare.

Sunt 10 proiecte majore considerate deosebit de importante pentru dezvoltarea Văii Jiului care au fost selectate, iar noi, locuitorii de aici, untem invitați să le prioritizăm.
Cetățenii Văii Jiului sunt invitați să ordoneze, în funcție de prioritate, cele 10 proiecte majore rezultate în urma elaborării strategiei de dezvoltare a regiunii și să propună, de asemenea, alte proiecte spre beneficiul comunității locale.
Totul, într-un formular pe care îl găsesc pe pagina unui ONG denumit generic Valea Jiului implicată.
Prima secțiune a acestui formular conține denumirile prescurtate ale celor 10 proiecte.
Cei care au gândit strategia spun că Valea Jiului ar avea nevoie de un Centru Medical de Recuperare pentru boli profesionale, afecțiuni cronice și dizabilități, sau de o rețea de servicii sociale integrate pentru populația vulnerabilă, de un Complex Industrial și de Afaceri. Nu este exclusă ideea ce vizează Extinderea integrată a domeniului turistic montan din Valea Jiului pentru toate anotimpurile, Conversia funcțională a fostelor mine, Dezvoltarea turismului montan și de aventură, Regenerarea urbană a spațiilor publice din orașele Văii Jiului, Dezvoltarea domeniului ospitalității, inclusiv agro-turism, îmbună­tă­țirea, modernizarea și eficientizarea mobilității în Valea Jiului, daraa și Implementarea unui proiect Smart City la nivel integrat în toate orașele.
Ca să ordonezi prioritățile, poți intra aici: Implică-te în dezvoltarea Văii Jiului! (google.com)
Diana Mitrache