Ce i-au cerut minerii, administratorului judiciar?

Desi nu au dorit, intrarea în insolventã vine ca o gurã de oxigen pentru minerii si electricienii de la CEH. Liderii minerilor s-au bucurat la aflarea vestii cã instanta a declarat insolventa, sãptãmâna trecutã, dar recunosc cã este o situatie de crizã, fãrã precedent.
Acum, doi administratori fac legea în cadrul acestui colos industrial. Minerilor nu le rãmâne decât sã se resemneze si la începutul acestei sãptãmâni s-au întâlnit cu administratorul judiciar.
„Am solicitat o întâlnirea firmei de insolventã, administratorului judiciar la sediul din Petrosani al CEH, la care am participat noi, sindicatele din minerit si sindicatele de la Mintia. Noi vrem sã le aducem în atentie cele 3 probleme care trebuiesc rezolvate si implicit sunt obiective ale sindicatului Muntele, si anume: continuarea activitãtii fãrã perturbatii majore, asigurarea tuturor drepturilor din CCM, pentru angajatii CEH si reorganizarea, în baza Ordonantei 60, care sã permitã formarea Complexului Energetic Valea Jiului, cu Termocentrala Paroseni, cele 4 mine si Sucursala PrestServ”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Sãptãmâna trecutã, instanta hunedoreanã a declarat insolventa CEH, iar potrivit acesteia, acum CEH va fi administratã de un administrator judiciar Expert Insolventa SPRL. O altã firmã va gestiona situatia economicã, Consiliul de Administratie fiind dizolvat, minerii se bazeazã pe încasãrile ce le vin din câteva surse si pe faptul cã nu le mai pot fi executate conturile.
„În momentul de fatã s-a fãcut contul unic de insolventã, tot ceea ce am avut ca pasive, înainte de pronuntarea insolventei, rãmâne la masa credalã. De acum încolo trebuie plãtiti toti furnizorii, ca sã evitãm falimentul, pe care îl poate genera orice furnizor ce nu este plãtit la timp. Mizãm pe serviciile de sistem, care ne vin de la Transelectrica, pe ajutorul de stat pentru exploatãrile miniere de la Lupeni si Lonea si pe energia pe care o vom vinde în piatã, piata fiind o sursã importantã de venit la CEH”, mai spune Darius.
Drepturile salariale ale angajatilor au fost cu greu achitate ultima datã, însã, minerii si energeticienii spun acum cã lucrurile se vor aseza. Nu vor mai fi probleme grave si fiecare furnizor va putea fi plãtit la timp, însã toate acestea au fost discutate, luni, la prânz, cu administratorul judiciar. În plus, se asteaptã în continuare ca si ministerul sã numeascã administratorul special.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Ce i-au cerut minerii, administratorului judiciar?

 • 18 noiembrie 2019 la 22:05
  Permalink

  Acum trebuie zburati pensionarii din sistem gen Branzan si altii.
  Acum se vede Nica mare director general peste CEH, iarasi se viseaza papagalul ala de Nica mare sef . Mai nou si-a pus poza pe facebook imbracat in costum ca sa vada lumea ce bine arata el.
  Se aude pe la mina ca si Domokos Laszlo se viseaza mare director general la inchideri ca doar este lipitor de afise si sugaci la liberali.
  jegurile tot jeguri raman.
  Credeam ca am scapat de jegurile astea.
  Sa vezi ce testicole va face olteanu cand se vede pe functie. Apropo la ce carciuma negociezi functiile?
  Cereti adinistratorului judiciar sa numeasca un director care nu linge tigaile la nici un partid si care sa nu fie pensionar din minerit.

 • 19 noiembrie 2019 la 03:57
  Permalink

  Sunteti catastrofele Romaniei.Ati provocat pagube mai mari decat Al Doilea Razboi Mondial.Cei mai imputiti oameni veniti din Oltenia si Moldova in Valea Jiului !

Comentariile sunt închise.