[ Ce ar face liderii minerilor dacă ar putea să ia un credit pentru CEH? ]

D acă s-ar înființa cât mai repede noul complex energetic în Valea Jiului, atunci s-ar putea crea și oportunități. Ar putea fi luate credite, spun liderii minerilor și ne explică și ce ar trebui să facă acum cu banii.

Dacă birocrația ar fi învinsă și Complexul Energetic Valea Jiului ar lua ființă mai repede, liderii minerilor spun că ar investi în minerit. Și ce ar face cu un credit, ne explică chiar liderul ortacilor, Darius Cîmpean.
„Atunci am fi o societate fără datorii și istoric negativ, din punct de vedere financiar și asta ne-ar permite să accesăm credite și să avem o activitate relativ normală. Cred că m-aș orienta pe zona minieră, pentru a investi, dacă ar fi să luăm un credit. Trebuie făcut acel grup pe gaz, pe lângă cel pe cărbuni, dar și acea micro-hidrocentrală. Nu sunt prea multe opțiuni, dar așteptăm să vedem când vom putea să beneficiem de acest lucru”, a spus Darius Cîmpean, liderul minerilor din Valea Jiului.
Complexul Energetic Hunedoara este în insolvență și se caută soluții pentru trecerea pe curat a unei noi entități energetice, fără datorii și care ar urma să poarte numele de Complexul Energetic Valea Jiului, odată ce Termocentrala Mintia a fost exclusă.
CEH a fost iertată în repetate rânduri de datoriile colosale. Liderii minerilor sunt optimiști acum și susțin că aprobarea ordonanței ce vizează ajutorul de stat pentru minele ce au activitate în restrângere, este soluția cea mai bună.
Diana Mitrache