Când vom avea Birou vamal la Petrosani?

Dacã primesti un pachet din altã tarã si locuiesti în zona Vãii Jiului, trebuie musai sã faci un drum la Deva, la singurul sediu al vamei din judetul Hunedoara.  Si asta, chiar în conditiile în care poate coletul nu are o valoare nici mãcar egalã cu suma pe care o dai pe transport.  Mai multi oameni au cerut spijin si, în urma unui pact între Consiliul Judetean Hunedoara si Posta Românã, oficiul din Deva, acest lucru era pe punctul de a fi posibil. Numai cã, desi totul a fost amenajat la Petrosani la sediul Oficiului Postal din Cartierul Aeroport, pregãtirile nu s-au concretizat deloc.
„În ce ne priveste pe noi, Consiliul Judetean Hunedoara a fãcut demersurile. Cei de la Posta din Deva au fãcut totul si chiar au creat un spatiu la Petrosani. Din pãcate, cei de la Vamã nu sunt în mãsurã sã ne trimitã aici oameni, dar nici rãspunsurile pe care noi le asteptãm. Dar noi mai sperãm cã lucrurile se vor rezolva si speranta moare ultima”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara. Potrivit unui comunicat al Postei Române, aceastã institutie intentioneazã sã extindã, în cursul acestui an, serviciul de comisionariat vamal inclusiv pentru destinatarii trimiterilor de corespondentã format pachet mic domiciliati la nivelul întregii tãri. Un astfel de serviciu nu a existat niciodatã în zona Vãii Jiului si oamenii de aici sunt nevoiti sã batã drumul pânã la Deva, unde vama functioneazã dupã un anumit program riguros stabilit.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Când vom avea Birou vamal la Petrosani?

 • 6 octombrie 2019 la 19:03
  Permalink

  cand o zbura porcul

 • 6 octombrie 2019 la 23:57
  Permalink

  Valea Jiului este o zona defavorizata din toate punctele de vedere. Cei din Hunedoara-Deva ,in speta Consiliul Judetean , nu au facut nimic in acest sens pentru Valea Jiului. Interesul lor este altul. Se putea face multe pentru cei din Valea Jiului ….Nu cred ca se doreste birou Vamal in Petrosani…

 • 7 octombrie 2019 la 19:11
  Permalink

  Cand adevarata posta va fi in locul de drept nu inchiriat.

Comentariile sunt închise.