Piata se mutã pe net si-si promoveazã astfel producãtorii

Cum ar fi ca, stând acasã, la un  simplu click, sã afli ce se vinde în piatã?  Si asta aici, la Petrosani, unde administratia pietelor vrea sã introducã, în aceste spatii, internet wireless si pe pagina pietei sã  fie prezenti zilnic, toti producãtorii cu preturi si oferte. Ideea le-a venit celor din mai multe zone ale tãrii si acum urmeazã sã fie pusã în practicã, asa încât, de acasã sã stii de ce ar  merita sã mergi în piatã. Asta, pentru cã toate supermarketurile au oferte ce ar putea fi contracarate si din piatã cu usurintã.
„Scopul este de atragere a clientilor cãtre piete Supermarket-urile au devenit o concurentã foarte puternicã si vrem sã creãm conditii asa încât sã atragem noi clienti în piatã”, spune Sorin Cretu, administrator Piata Centralã Petrosani. Si vânzãtorii sunt si ei de acord cu asta, pentru cã observã si ei cã oamenii preferã magazinele, cã de acolo stiu ce urmeazã sã cumpere si care este oferta.
„Ar fi o idee foarte bunã. Vãd clientii si sunt la curent cu preturile si, dimineata, când venim cu marfa, deja  stiu ce avem pe raft. Pot vedea si marfa si vin direct, ori ne fac comandã direct pe pagina de socializare”, spune unul dintre crescãtorii de capre, care aduce periodic la piata lapte, brânzã si  produse specifice.
„Sunt de pãrere cã este o ideea foarte bunã. Sã faci asa ceva este foarte bine. Ne-ar ajuta cã ar vedea oamenii si ar veni direct la noi”, spune un vânzãtor de miere.
„As fi încântat sã le vãd pe net produsele. Dacã si le promoveazã si sunt de calitate, e bine. Nu sunt de aici, suntem în trecere, dar dacã vãd ce produse sunt, vin pânã aici”, spune un client venit la piata din Petrosani tocmai din Constanta.
Vânzãtorii spun cã ar fi dispusi ca zilnic sã încarce pe net oferta cu produse si, în plus, administratia pietelor le propune, mai ales celor din chioscuri, sã introducã plata cu cardul. Astfel s-ar adresa si celor ce evitã piata, din acest motiv.
Ideea va fi pusã în practicã în curând si, dupã ce sistemul va fi perfectat, nu ne rãmâne decât sã ne abonãm la pagina pietei.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Piata se mutã pe net si-si promoveazã astfel producãtorii

 • 7 octombrie 2019 la 20:05
  Permalink

  Citesti si te minunezi!Clientul din Constanta,daca vede pe net produsele din piata din Petrosani,vine din Constanta la Petrosani sa cumpere!Acest ,,client” nu are toate tiglele pe casa!

 • 8 octombrie 2019 la 08:15
  Permalink

  Ba ! Cu un producator de miere, cativa branzari nespalati si cativa medici spagari de la SANEPID, nu mai faci piata civilizata in ziua de astazi.
  Puteti sa le montati si antene de satelit si sa-i dati pe CNN, tot degeaba !
  80% din cei care comercializeaza in piata centrala sunt samsari, spagari si colorati
  S-au mai trezit si romanii din prostie de cand cu marketurile din oras.
  Ma duc si aleg cu mana mea ce vreau cat vreau sa cumpar din ori ce market civilizat din Petrosani.
  Nu sunt obligat sa stau la mana unui nespalat de samsar sa-mi puna in plasa ce vrea curul lui si daca i atrag atentia ca-mi vinde cacat, se mai si ratoie la mine de-mi vine s-ai dau doua peste muzicuta.
  Ce producatori, sunteti prosti !? Asa le zice mai mai nou la samasari si coloratii din piata.
  Piata este moarta!
  Plina de mizerie, de tigani, de hoti de buzunare, samsari si tot felul de nespalati care isi fac veacul pe acolo.
  Asta numiti voi piata ? Nici barem nu va apropiati de cea ce se numeste o piata civilizata. Toata sandramau este un jeg.

 • 9 octombrie 2019 la 05:57
  Permalink

  Q. E. D

Comentariile sunt închise.