Beatrice Mikloș a depășit un record absolut, iar acum dă Bacalaureatul

Ultimele două participări ale reprezentanților României la competițiile internaționale au însemnat, practic, realizarea noilor recorduri naționale în probele de arc olimpic și arc compound.

Sportivii noștri au reușit să depășească performanțele în Grand Prix-ul de la Plovdiv (Bulgaria), respectiv în Slovenia, la Kamnik, în cadrul competiției Cupa Veronica. Dintre ei s-a remarcat Beatrice Mikloș, cea care acum dă Bacalureatul olimpicilor.
Mario Țîmpu a reușit să îmbunătățească vechiul record național – 649p. – în proba de arc olimpic masculin, punctând 652p. după două trageri a câte 36 de săgeți. Iar arcașa din Valea Jiului Beatrice Mikloș este și ea la un record foarte frumos. „Începem să ne îndreptăm spre obiectivele principale și atunci, sportivii intră în vârf de formă sportivă și e normal să apară și rezultate. Beatrice Mikloș are o formă sportivă chiar foarte bună. A tras un record foarte bun la senioare, un rezultat care ne înderptățește să credem că la Campionatul European din Germania va obține un loc-cotă care să o califice la Jocurile Europei de anul viitor. Dar vreau acum să îi urez și mult succes, pentru că acum dă Bacalaureatul, tocmai ca să poată participa la Campionatul European”, a spus Viorel Hăbian, antrenor.
La juniori, după performanța reușită de Teodor Vlad la compound individual – 688p. record național, Andreea Albu a corectat la rândul său recordul național la compound individual feminin, de la 671p. la 675p. în cele două sesiuni de 36. În consecință, vechiul record național la compound echipe mixte a fost doborât de aceiași Vlad și Albu, aceștia reușind un „+12”, de la 1351 la 1363p.
La categoria cadeți, Bernadett Haragos a reușit să obțină recordul național la proba feminină de arc compound individual cu o performanță de 145p. Performanța a fost înregistrată în Slovenia, la Cupa Veronica.
Diana Mitrache