Doi elevi hunedoreni pot ajunge în SUA la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist

Este vorba de Antoniu Szedlacsek, elev al Colegiului Național Mihai Eminescu din Petroșani care s-a calificat la Word 2019 și de eleva Emilia Slavu, elevă a Colegiului Național de Informatică Carmen Sylva din Petroșani. Aceasta s-a clasificat la categoria Powerpoint 2019.

Fundația EOS organizează anual Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist în parteneriat cu Certipro Education și Microsoft România.
Astfel, în perioada 1 februarie – 6 mai 2022, candidații care s-au înscris la acest prestigios campionat au susținut examenele locale de calificare prin promovarea unui examen Microsoft Office Specialist la alegere din cele 3 secțiuni, Microsoft Office Specialist WORD 2019, Microsoft Office Specialist EXCEL 2019 și Microsoft Office Specialist POWERPOINT 2019.
Ca urmare a verificării examenelor și punctajelor obținute de candidații înscriși în această competiție, cei mai buni candidați au fost validați și selectați să participe la etapa națională de calificare la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist – ediția 2022. Aceasta va fi găzduită online pe platforma Microsoft Teams și Certiport Exams from Home în perioada 18-19 mai 2022.
Candidații care vor obține cel mai bun punctaj la categoria Word 2019, Excel 2019 și Powerpoint 2019 la finala națională vor reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist care va avea loc în iulie 2022 la Anaheim, California, Statele Unite ale Americii.
Monika BACIU