Au pus conducte noi și consumul de apă s-a înjumătățit

Consumul de apă a scăzut la jumate în zonele în care s-au reparat sau reabilitat total rețele. O spun cei de la Apa Serv, care, în unele cartiere au eliminat total pierderile și acum cumpără mai puțină apă de la Apele Române.

Investițiile derulate în mai multe zone ale Văii Jiului, în ruma cărora au fost reabilitate rețelele de aducțiune, au eliminat pierderile. Și acestea erau atât de mari, încât, în unele cartiere se consumă mult mai puțină apă. „După analiza pe care am avut-o joi dimineață cu conducerea Apa Serv, am observat că efectele în Valea Jiului încep să dea roade. Directorul de expoloatare îmi spune că, renunțând la rețeaua veche și rămânând pe conductele noi, a scăzut consumul de apă. Vă dau un singur exemplu: în Cartierul Dimitrov, era consum de 33l/s și acum s-a ajuns 12l/s. Au fost unele lucrări pe care le-au făcut cei de al Apa Serv, unele case au rămas fără apă, a fost de muncă, dar lucrurile se schimbă pas cu pas. În Aeroport s-a schimbat rețeaua și cea veche a fost anulată”, a spus Costel Avram, reprezentantul CJH în CA de la Apa Serv.
În Valea Jiului sunt extinse și reabilitate rețelele de apă în toate orașele, iar acolo unde s-a finalizat lucrarea, efectul se vede imediat.
Diana Mitrache