Anul universitar îi aduce pe studenți înapoi în bănci

A nul universitar ar putea începe față în față la Petroșani dacă situația epidemiologică generată de pandemia de COVID-19 o va permite.

Reprezentanții instituției de învățământ superior de la Petroșani spun că acest lucru este dorit de toate conducerile universităților din țară. Cele mai afectate specializări rămân în continuare cele tehnice unde atât cursurile cât și laboraloarele au avut de suferit din cauza faptului că nu s-au putut face față în față.
”Am pregătit în această vară toate spațiile de învățământ. În principal căminele, cantina și celelalte spații de învățământ gândind că dacă situația generată de pandemia de COVID-19 ne va permite să încercăm să demarăm anul universitar față în față. Este și o gândire comună a rectorilor din întreaga țară. Sperăm ca evoluția acestei pandemii să nu crească așa mult încât să fim nevoiți să facem cursurile online. Problemele pot apărea mai ales la învățământul tehnic și la laboratoare”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
În acest moment la nivel național se poată discuții cu privire la cazarea studenților în campusurile universitare. Există posibilitatea solicitării adeverinței de vaccinare pentru ca studenții să poată fi cazați. Rectorul Universității din Petroșani, Radu Sorin Mihai, afirmă că indiferent de varianta care va fi stabilită la nivel național, la Petroșani toți studenții vor avea loc în camerele de cămin.
”În ceea ce privește obligativitatea studenților care vin la cămin să se vaccineze, este o discuție care se poartă în această perioadă și asteptăm noi ordine de la ministrul educației în acest sens. Noi avem capacitatea suficientă de a caza toți studenții chiar dacă sunt vaccinați sau nu. În funcție de evoluțiile viitoare vom lua decizia cum îi vom caza. S-ar putea ca cei vaccinați să fie cazați într-un cămin iar ceilalți în alt cămin sau pe paliere diferite. Noi ne dorim să putem caza toți studenții și ar fi păcat să nu le putem satisface aceste doleanțe”, a mai precizat sursa citată.
În prezent la Petroșani numărul cazurilor de COVID-19 este constant însă până la începerea noului an universitar mai este aproape o jumătate de lună în care lucrurile se pot schimba.
Monika BACIU