[ Angajări la domeniul schiabil ]

P rimăria Municipiului Vulcan organizează
concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale de execuție, vacante de agent peron– Serviciul administrarea domeniului schiabil. Sunt vacante două astfel de posturi.
Candidații care se înscriu la concurs trebuie să aibă studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat. În plus, nu se solicit vechime.
În data de 3 decembrie 2021 este ultima zi în care pot fi depuse dosarele. Proba scrisă va avea loc în data de 14 decembrie, iar interviul este programat pentru data de 17 decembrie.
Telegondola din Pasul Vâlcan a costat 8 milioane de euro. În munte, turiștii nu au foarte multe opțiuni, însă, edilii încearcă să dezvolte zona. Domeniul
schiabil cuprinde două pârtii de schi, una de nivel mediu și una ușoară.
Pentru a ajunge în stațiunea montană, turiștii
folosesc telegondola care a costat 8 milioane de euro și a fost inaugurată în anul 2011.
Investiția a fost una controversată. Controalele au scos la iveală faptul că o parte din banii alocați pentru dezvoltarea domeniului schiabil din Pasul Vâlcan au fost folosiți în alte scopuri.
Proiectul guvernamental de realizarea a stațiunii montane nu s-a finalizat. Teoretic, Pasul Vâlcan ar fi trebuit unit cu Straja printr-o telegondolă. Numai că banii nu au mai venit. Proiectul guvernamental cuprinde construcția a două telescaune, mai multe instalaţii de teleschi, precum şi cinci pârtii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de
5 kilometri. De asemenea, proiectul prevede legarea prin instalaţii de transport şi pârtii a staţiunii Pasul Vâlcan de Straja. Numai că majoritatea dintre planuri au rămas doar pe hârtie.
Monika BACIU