Aglomerație în prima zi de plată a impozitelor

Prima zi a acestei săptămâni a fost și prima zi în care s-au putut plăti taxele și impozitele locale. Iar oamenii, majoritatea pensionari, dar nu numai, s-au așezat conștiincioși la coadă, cu cel puțin două ore și jumătate înainte de deschiderea ghișeelor. Asta, deși pe platforma on-line se puteau achita fără aglomerație.

Au venit să beneficieze de bonificație, dar și să își rezolve probleme ce nu suportau amânare. Vorbim despre cei care au ajuns la ghișeul din Petroșani, unde, în fiecare oră, au așteptat zeci de oameni să ajungă la ghișeu. A fost una dintre cele mai
aglomerate zile din acest an. Și fiecare a avut motivul lui.
„Știu că este prima zi, dar am venit ca să termin cu plățile, să nu mai am datorii. Nu am stat atât de mult la coadă”, a spus o doamnă care aștepta la rând să ajungă la ghișeu.
„Avem niște urgențe pe care trebuie să le rezolvăm azi și de aceea am venit. Plătesc impozitele, pentru că plec din țară. On-line e mai complicat, că mai am și alte documente de rezolvat și trebuie să fiu aici musai”, a spus un alt domn, care stătea la rând.
„Am ales prima zi. Vin pentru o doamnă bolnavă, că trebuie să plătim acum, până nu se adună”, a completat un altul.
„Eu plătesc un teren, de 20 de ani și îl folosește altcineva. Stă ilegal acolo și atunci am venit să rezolv situația, pentru că acum am și hotărâre judecătorească” a spus o altă femeie care își aștepta luni dimieață, rândul la coadă.
Cei care plătesc până în luna martie primesc o bonificație de 10%, iar cei mai mulți spun că vor să beneficieze de reducere.
În plus, an de an, pensionarii sunt obișnuiți să vină la ghișeu și prea puțini încearcă platforma on-line, acolo unde au nevoie de câțiva pași de parcurs de pe orice dispozitiv conenctat la internet.
Așa că s-au așezat la coadă încă de la ora 6 dimineața, deși ghișeele s-au deschis doar la ora 8.30.
Diana Mitrache