Activitãti culturale organizate de Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva

Istorie anticã, literaturã popularã si mestesuguri traditionale la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva.

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, prin intermediul Muzeului de Istorie Localã si Etnografie Brad si cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, va organiza în perioada 18-21 octombrie 2016 o serie de activitãti educative care se înscriu într-o gamã variatã de domenii., de la istorie anticã, la literaturã popularã si mestesuguri traditionale. Evenimentele sunt prilejuite de faptul cã, în acest an, actiunile din cadrul sãptãmânii „Scoala altfel” la Colegiul National „Avram Iancu” din municipiul Brad vor avea loc în perioada 17-21 octombrie 2016. Astfel, programul activitãtilor desfãsurate la Muzeul de Istorie Localã si Etnografie Brad este urmãtorul:

– 18 octombrie – „Noi, dacii” – prezentarea armelor pe care le foloseau dacii în luptã, a strategiilor de rãzboi utilizate de regele Decebal, precum si trageri cu arcul. Coordonator: Marcel Serb.

– 19 octombrie – „Satu gintre gealuri” – întâlnire cu poeta popularã Ileana Cornelia Neaga, care va recita poezii în grai (graiul popular din Tara Zarandului), din volumele proprii.

– 20 octombrie – „Cântec de fluier” – întâlnire cu mesterul fluierar Petru Mates pentru o demonstratie practicã de confectionare a fluierelor.

– 21 octombrie – „De la fibrã, la hârtie” – o cãlãtorie prin istoria hârtiei alãturi de mesterul hârtier Rãzvan Supuran, precum si o demonstratie practicã de confectionare a hârtiei din deseuri.

Biroul de presã