Anuntãm cu bucurie faptul cã, datoritã eforturilor comune – organizatori si comunitate -, am ajuns la trei ani de zile de când Campania „Premiantii fãrã premii” se desfãsoarã la Deva. Sâmbãtã dupã sâmbãtã am încercat împreunã sã spunem „Multumesc!” celor care au venit în orasul de la poalele Cetãtii pentru a fi omagiati ca urmare a eforturilor depuse de ei în diferite domenii ale vietii.

Inventatori, mestesugari, agricultori, profesori, artisti, elevi, oameni cunoscuti sau cu mai putinã notorietate, toti au fost primiti cu zâmbete si cu suflete deschise de cãtre cei care au vrut sã acorde timpul si sufletele lor drept premii celor invitati. Acum, la moment aniversar, vã anuntãm cu bucurie si emotie, invitându-vã în acelasi timp sã veniti cu totii la o întâlnire de suflet, cã a acceptat invitatia noastrã maestrul Horatiu Mãlãele, cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 30 de ani, asa cum îl descrie Ion Caramitru într-un mesaj dat în exclusivitate pentru Campania „Premiantii fãrã premii”.

Efortul continuu si sustinut al celor care au înteles si sustinut aceastã campanie a fãcut sã asistãm la o premierã absolutã. Un eveniment fãrã buget, cu sprijinul unor oameni de suflet, a ajuns sã devinã un fenomen local la început si national în cele din urmã. Pe lângã oamenii pe care i-am întâlnit în calitate de invitati, acest eveniment ne-a împins cãtre aprofundarea modului de a ne privi unii pe ceilalti din perspectiva calitãtilor si mai putin ale erorilor de care dãm, din pãcate, uneori, cu totii dovadã. Astãzi, putem spune cã valoarea comunitãtii este una cunoscutã si recunoscutã, pentru cã acesta a fost argumentul suprem pentru oameni ca Raed Arafat, Tudor Gheorghe, Gheorghe Zamfir, Dumitru Fãrcas, Cãtãlin Tibori, Alin Radu, Viorel Pasca sau Bogdan Tãnasã. I-am enumerat aici pe cei care au venit de departe pentru a fi felicitati de cãtre hunedoreni, dar si de altii sositi din tarã sau de peste hotare. Acestora li s-au alãturat oameni remarcabili, mai putin cunoscuti, dar cu nimic mai prejos decât cei care au parte de un grad de notorietate mai ridicat. Ne-am strãduit si am tinut foarte mult ca la un astfel de moment aniversar sã avem bucuria de a felicita un om care a contribuit esential la cultura româneascã. Demersul nostrum a fost încununat cu succes si putem sã anuntãm si sã vã invitãm la întâlnirea cu Horatiu Mãlãele. Nu se poate prezenta succint o astfel de personalitate, precum cea a urmãtorului invitat, dar vã putem divulga bucuria întâlnirii unui om remarcabil. Horatiu Mãlãele este un om fascinant si dincolo de scenã, desi, dacã ne este permis, considerãm cã tocmai dincolo de scenã este si mai fascinant. Lucrul acesta este dat de normalitatea în care trãieste si de valorile pe care le nutreste. Pentru cei care cred cã este greu de dialogat cu domnia sa mãrturisim cã asteptãrile le vor înselate. Este un om care stie sã iubeascã oamenii, cel putin la fel de mult dupã cum stie sã si primeascã dragostea celor din jur.

„Am rãmas usor surprins când am primit invitatia la o astfel de campanie. Am fost si curios, dar mai ales onorat sã fiu invitat sã mã întâlnesc cu publicul într-o altfel de manierã. Voi veni la Deva cu bucuria revederii cu oamenii de acolo si cu speranta bucuriei pe care as putea s-o ofer celor cu care urmeazã sã mã întâlnesc”, ne-a mãrturisit Horatiu Mãlãele.Am cerut ajutorul colegului si prietenului sãu, Ion Caramitru, pentru a pune o luminã corectã asupra personalitãtii invitatului nostru.

„Horatiu e un bãiat destept, cultivat, cu un talent deosebit la desen si în graficã, apoi, un spirit speculativ cu totul remarcabil, este un fel de comentator al timpurilor noastre, foarte acid si foarte critic, dar, în acelasi timp, si foarte cald si iubitor de viatã si de timpurile pe care le trãieste. Dacã definitia lui Shakespeare cã actorii sunt cronica vie si ornamentatã a timpurilor, atunci el este un asemenea cronicar. Întâlnirile mele cu el sunt întotdeauna surprinzãtoare si ne facem surprize reciproce când încercãm sã demonstrãm unul altuia cã suntem vii si nealterati”, Ion Caramitru, Director Teatrul National Bucuresti

Pentru exemplul sãu de dãruire, pentru devotamentul în slujba iubitorilor de teatru, pentru modul în care încununeazã teatrul românec, vã propunem sã ne întâlnim cu acest om sufletist, cu acest artist de suflet si sã-i sunem cã-i multumim pentru ceea ce ne oferã din prea plinul sufletului sãu, indifferent cã este pe scenã sau coborât de pe ea. Sâmbãtã, 15 octombrie 2016, ora 17.00, domnul Horatiu Mãlãele vine sã-l întâlnim.

Initiatorii campaniei  „Premiantii fãrã premii”