A nins din nou în statiunile de la noi si s-a asternut un nou strat de zãpadã. Nu se mai poate schia, însã, iar salvamontistii spun cã sunt putini cei care s-au mai aventurat acum.
Totusi, nici ploaia nu i-a speriat si chiar dacã vremea a fost total nefavorabilã, au existat oameni care au ales sã petreacã zilele libere pe trasee de munte, în ciuda frigului si a ploilor, ori a ninsorilor viscolite.
„Au fost câteva fulguieli la peste 1.350 de m altitudine. La ora actualã, afluenta turisticã în zona Straja este între 10 – 15 %, dar pe perioada Drumului Crucii, afluenta turisticã a fost la peste 3.500 – 4.000 de turisti. Au fost si ce ne-a surprins, cu toate cã vremea a fost destul de urâtã, în ultimele zile, au fost activitãti pedestre. Au venit austrieci si elvetieni, care, cu toatã vremea urâtã, au parcurs din creasta Meridionalilor si au coborât prin zona Cartierului Stefan si au urcat apoi în Straja si nu i-a încurcat ploaia si vijelia”, a spus George Resiga, seful Salvamont  Straja.
Si, dacã a nins din nou, nu se pune, spre norocul celor care vor sã urce în munti, problema avalanselor.
„La ora actualã, cel putin la Lupeni, nu cã nu ar mai fi zãpadã în zonele nordice si de vale, dar nu putem vorbi de avalanse. Pericol ar fi în zonele de peste 2.000 , din Retezat sau Parâng”, mai spune salvamontistul Resiga. La munte, dacã vremea va fi bunã, sunt asteptati sã vinã cât mai multi turisti si, la Straja, spre exemplu, ei pot profita de  cele douã parcuri de aventuri, de traseele pedestre ce duc spre Vârful Straja, pe calea de legãturã dintre Transilvania si Oltenia, prin pasul Vâlcan, iar raftingul abia acum începe pe apele de aici.
Diana Mitrache